Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Bayramımız Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilince başlayacak’

‘Bayramımız Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilince başlayacak’

ANKARA – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 109. gününde. Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça’nın açlık grevleri ise 34’üncü gününe girdi. Bayramı buruk karşıladıklarını belirten Esra Özakça, “Bizim bayramımız Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edildiği gündür” dedi.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi 109’uncu gününe girerken, Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alınmasının ardından açlık grevine başlayan Esra Özakça ve Sultan Özakça’nın açık grevleri 34’üncü gününde.

Esra Özakça ve Sultan Özakça, Yüksel Caddesi’nde devam eden eylemlere katılmaları ve polisin gazlı müdahaleleri nedeni ile açlık grevinin etkilerini erken görmeye başladıklarını belirttiler.

dihaber’e konuşan Esra Özakça, Ramazan Bayramı’nı buruk karşıladıklarını ve bayramlarda yaşadıkları mutluluğu yaşayamadıklarını belirterek ‘Bizim bayramımız bu gün değil’ dedi.

Kendileri için bayramın Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edildiği gün başlayacağını belirten Esra Özakça şunları kaydetti:

‘Bizim bayramımız Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilince gelecek’

Öncelikle Dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan bayramını kutluyorum. Dünyada ve ülkemizde açlık bitmeyen bir adaletsizlik. Biz her bayramı sevinç ile kutlardık ancak bu adaletsizliklerden kaynaklı bir burukluğumuz olurdu. Fakat bu bayram adaletsizliği bizzat kendimiz yaşadığımız için bu bayram bizim bayramımız değil. Bizim bayramımız Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilip açlık grevlerini bitirdiklerinde başlayacak. İnsanların bayramını kutlayacağız belki ama bizim bayramımız bu gün değil. AKP’li Bütün yöneticiler oruç tuttu açların halini anlamak için. 17 saate varan sürelerde aç kaldılar. Bayramda bu açlıkları son bulduğunda her lokmalarında işi için emeği için, eşi için oğlu için aç olan bizleri düşünsünler.

‘Kaygılı ve derin bir endişe içindeyiz’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın grevlerinin kritik bir aşamada olduğunu belirten Esra Özakça, kaygılı ve endişeli olduklarını söyledi.

Esra Özakça sözlerini şöyle sürdürdü:

Nuriye ve Semih açlık grevini bıraksın diyenler de var. Bu çelişki mutlaka çözülecek iyiden yana veya kötüden yana mutlaka çözülecek. Siz bu çelişkinin hangisini beslerseniz o kazanır. Bu çelişkide bizim beslendiğimizi düşünüyorum. İktidar tüm her şeyi ile saldırıyor ancak beslenemiyor. Semih ve Nuriye’nin iradesi bir gün bile kırılmadı buradan doğru da biz besleniyoruz. Nuriye ve Semih yaşayacak diye düşünüyorum. Kaygılı ve derin bir endişe içindeyiz yani bir an önce taleplerin kabul edilmesini bekliyoruz.

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça da grevin ciddi bir aşamada olduğunu hatırlatarak, kaygılarını şu sözlerle dile getirdi:

Artık çok ciddi bir aşamaya geldi. Günleri düşünemiyoruz saatleri düşünüyoruz artık. Ne olacak acaba ne ile karşılaşacağız bir kalp riski ile mi veya başka bir şey ile mi karşılaşacağız. Bu gece hiç uyumadım mesela. Rüyamda Semih’i gördüm beni aradı, anne gözüm düştü dedi ve ben sabaha kadar onun gözünü düşündüm. En küçük haber dahi bizi etkiliyor.