Ana SayfaEkolojiBİR SERGİ | ‘Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi’ Diyarbakır’da

BİR SERGİ | ‘Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi’ Diyarbakır’da

HABER MERKEZİ – Kentsel Dönüşüm’ü konu alan ‘Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi’ adlı sergi Diyarbakır’da ziyarete açıldı.

İstanbul’da iki yıldır Kentsel Dönüşümün doğal kaynaklar üzerinde yarattığı etki üzerine araştırma yapan Fransız Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı ‘Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi’ adlı sergi  Amed Şehir Tiyatrosu’nda açıldı.

Sergiye Kültürel Etkinlik ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier, Ankara Fransız Kültür Merkezi Direktörü François-Xavier Adam, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, DBP ve DTK yöneticileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Celine Pierre Magnani, İstanbul ve Ankara’dan sonra sergiyi Diyarbakır’da da açtıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Dönüşümün doğal kaynaklar üzerindeki tahribatı

Magnani, bir buçuk yıl önce başlattıkları bu projeyle kentsel dönüşümün doğal kaynaklar üzerinde yarattığı tahribatı anlatmak istediklerini belirtti.

İstanbul’da bir semt olan Ayazma’nın sadece bir model olduğunu benzer durumların Türkiye’nin birçok yerinde yaşandığını söyleyen Magnani, Kentsel Dönüşüm kapsamında birçok yerin yıkıldığını kaydetti.

Magnani, bu dönüşüm sürecinde doğal kaynakların nasıl yönetildiğini araştırmaya başlayarak yola çıktıklarını anlattı.

‘Çevre duyarlılığı için bir ilham kaynağı’

Çevre üzerine yaptıkları araştırmayı tüm boyutlarıyla inceleyerek kamuoyuna sunduklarını belirten Magnani sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı zamanda kalıcı bir şey olsun. Ayazma unutulmasın istedik. 2007, 2008’de Ayazma çok konuşuldu ama o kadar baş döndürücü bir gündemimiz var ki bu tip projeler devam ederken bir taraftan da unutuluyor.

26 fotoğrafın yer aldığı sergi başka kentleri de ziyaret edecek.

Serginin çevre duyarlılığı için bir ilham kaynağı olması umut ediliyor.

Amed Şehir Tiyatrosu’nda ziyarete açılan sergi 29 Haziran’a kadar sürecek.


Kaynak: dihaber

 

Previous post
OHAL'de CEZAEVLERİ | Antep Cezaevi'nde çıplak aramadan tecride 'sistematik baskı'
Next post
Ahmed Arif ve Nazım Hikmet'ten birer şiir