Ana SayfaDünyaBiri hariç: Suudi futbolcuların IŞİD’in Londra’da öldürdüğü insanlara ‘saygısı yok’

Biri hariç: Suudi futbolcuların IŞİD’in Londra’da öldürdüğü insanlara ‘saygısı yok’

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan futbol takımı, Avustralya ile yapacakları karşılaşma öncesi, Cumartesi günü Londra’da düzenlenen IŞİD saldırısında hayatını kaybedenler için düzenlenen saygı duruşuna ‘bir oyuncu hariç’ katılmadı ve ısınma hareketlerini yapmaya devam etti. 


Haber: EZGİ GÜL


Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı, maç öncesi Londra’da Cumartesi akşamı düzenlenen ve 8 kişinin öldürüldüğü  IŞİD saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda Avustralyalı futbolculara ‘bir kişi hariç’ katılmadı.

Independent’ın haberine göre FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri maçı için Avustralya ile karşılaşan Suudi Arabistan’ın bir oyuncusu hariç bütün takım, tribünlerin ve oyuncuların bir dakikalık saygı duruşunda bulunduğu sırada ısınma hareketlerine devam etti.

Yalnızca 7 numaralı oyuncu orta sahadaki Avustralyalı futbolcularla beraber saygı duruşuna katıldı.

Suudi Arabistanlı oyuncuların tavrı sosyal medyada büyük tepki görürken bazı kişiler ‘maç esnasında sessiz kalmanın Suudi Arabistan’ın geleneği olmadığı için’ böyle davranıldığını iddia etti.

Ancak, Suudi Arabistanlı El Ahli Suudi Futbol Kulübü’nün geçen sene Barselona ile olan Katar Havayolları Kupası maçının öncesinde bir dakika saygı duruşunda bulunduğu biliniyor.

Bu yaşananların gölgesindeki maçı Avustralya 3 – 2 kazandı.

Londra ve Manchester saldırıları

Londra’da geçtiğimiz Cumartesi akşamı düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu.

Bu saldırıdan yaklaşık iki hafta önce de İngiltere’nin Manchester kentinde bir konser salonunda düzenlenen intihar saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

Yine 22 Mart’ta da Londra’da bir saldırgan kullandığı araçla Westminster Köprüsü üzerindeki bazı yayaları ezip, Parlamento binası dışındaki bazı polislere bıçakla saldırı düzenlemişti. Biri polis 5 kişinin öldüğü bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

Konya’da da ‘saygı yoktu’

Türkiye ile İzlanda arasında Konya’da oynanan 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri maçı öncesinde Ankara’daki IŞİD saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda da tribünlerden ıslık ve yuhalama sesleri yükselmişti.

Yaklaşık 42 bin kişilik stadın tamamının dolduğu maçtan önce Ankara’da 101 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle saygı duruşu yapılmıştı.

Ancak bu sırada tribünlerden önce homurdanma, ardından yuhalama ve ıslık sesleri yükselmeye başlamıştı.

Saygı duruşunun sonuna doğru tribünlerden bu kez de, ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber’  ve ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atılmıştı