Ana SayfaDünyaBM: IŞİD Irak’ta 1000’den fazla çocuğu öldürdü

BM: IŞİD Irak’ta 1000’den fazla çocuğu öldürdü

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, IŞİD’in saldırıları nedeniyle Irak genelinde 2014’ten bu yana 1000’den fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı. Verilere göre ülkede 5 milyondan fazla çocuk da acil yardım bekliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) IŞİD ile mücadelenin sürdüğü Irak’ta saldırılar nedeniyle 1000’den fazla çocuğun öldürüldüğünü, 1100 çocuğun da yaralandığını açıkladı.

Özellikle Musul’da IŞİD’in çocukları hedef alarak öldürdüğünü belirten UNICEF, IŞİD’in bu yöntemle aileleri cezalandırmayı ve kentten kaçmalarını engellemeyi amaçladığını ifade etti.

IŞİD’in saldırılarını “modern tarihin en vahşi savaşlarından biri” olarak nitelendiren UNICEF, çocukların “sonsuz bir şiddet ve fakirlik döngüsünde” sıkışıp kaldığını vurguladı.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, ülkede 5 milyondan fazla çocuğun acil yardım beklediği bildirildi.

Açıklamada, IŞİD’in 4650’den fazla çocuğu ailesinden ayırdığı ve ülkede 800 bin çocuğun da ebeveynlerinden en az birini kaybettiği bilgisi yer aldı.

UNICEF, çocukların şiddetten korunması için acilen daha fazla kaynak oluşturulması çağrısında bulundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre uluslararası kuruluşlar, yarısına yakını çocuk olmak üzere en az 100 bin insanın Musul’da halen, IŞİD’in kontrolünde olan son bölgede, yani Eski Kent’in merkezinde tehlikeli koşullarda mahsur kaldığını belirtiyor.

 

 

Previous post
Ahmet Altan'ın savunması: Bir iddianamenin hukuk pornosu olarak portresi
Next post
Özgür Gündem Ana Davası'nda yine tahliye yok