Ana SayfaGüncelCHP’den ‘Hayır’ cephesine “Adalet Yürüyüşü” çağrısı

CHP’den ‘Hayır’ cephesine “Adalet Yürüyüşü” çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ cephesinde buluşanları ‘Adalet Yürüyüşü’ne davet etti. Yürüyüşün beklediklerinden daha fazla heyecanla geçtiğini belirten Ağbaba, toplumun diğer kesimlerinden de katılım beklediklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nun savcılığa çağrılması halinde durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

Yürüyüşün beklediklerinden daha olumlu ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Ağbaba, ‘Adalet Yürüyüşü’ ile toplumun tüm kesimlerine nefes olmak istediklerini söyledi.

‘Biz bu duruma teslim olmayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Savcılar yarın sizi de çağırırsa şaşırmayın’ sözlerine yanıt veren Ağbaba, “Savcılar hukuka uymayanları, anayasayı çiğneyenleri, karanlık ilişkileri olanları, savaş suçu işleyenleri çağırır. Bu devran döner kimin yargılanacağını görürüz” dedi.

Türkiye’de yaşanan süreci ‘hukuksuzluğun dibi’ olarak niteleyen Ağbaba, hukuk çerçevesinde muhalefetlerini sürdüreceklerini belirterek, “Biz bu duruma teslim olmayız, Erdoğan elindeki hâkimler ve savcılar ile bizi terbiye etmeye çalışıyor. Biz buna izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

“Herkesin ‘Adalet Yürüyüşü’nde de birleşmesi gerekiyor”

Tutuklu HDP’li vekillerin durumuna da değinen ve tutukluluğun hukuksuzluk olduğuna dikkat çeken Ağbaba, referandumda ‘Hayır’ cephesinde bulunan kesimlerin yürüyüş etrafında birleşmesi gerektiğini kaydetti.

Ağbaba sözlerini şöyle sürdürdü:

Adalete sahip olmak isteyen herkes bu yürüyüşe katılabilir. Nasıl ki ‘Hayır’ cephesinde herkes kendi ‘Hayır’ını savunduysa ve ‘Hayır’da birleşme olduysa, herkesin ‘Adalet Yürüyüşü’nde de birleşmesi gerekiyor.