Ana SayfaKadınCHP’li Altıok’tan ‘Sokakta yemek yiyen kadın dayak yer’ diyen Akşit hakkında suç duyurusu

CHP’li Altıok’tan ‘Sokakta yemek yiyen kadın dayak yer’ diyen Akşit hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – TV8’de yayınlanan ramazan programında “Sokakta yemek yiyen kadınlar dayak yer” ifadelerini kullanan ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, hakkında CHP Milletvekili Zeynep Altıok suç duyurusunda bulundu.

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 kanalında yayınlanan Ramazan programına katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, oruç tutmayan kadınlara ilişkin “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler” demiş ve kadınların tepkisini çekmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, kadına şiddeti meşrulaştıran ifadeler kullanan Akşit hakkında RTÜK’e suç duyurusunda bulundu.

İfadelerin ‘her türlü şiddeti azmettirici’ içeriğe sahip olduğunu söyleyen Altıok, Cevat Akşit’in anayasal suç işlediğini söyledi.

Zeynep Altıok, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu ifadeler, kadınların başına gelebilecek her türlü şiddet olayına azmettirici içeriğe sahiptir ve aleni bir suçtur” ifadelerini kullandı.

Altıok, yaptığı suç duyurusunda kadınları tehdit etmenin insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayarak, programda geçen ifadelerin anayasanın 10. Maddesine, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne tamamen aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekti.