Ana SayfaGüncelCHP’li Erdoğdu’nun iddiası: Erdoğan, Aydın Doğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ haberlerine yer vermemelerini istedi

CHP’li Erdoğdu’nun iddiası: Erdoğan, Aydın Doğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ haberlerine yer vermemelerini istedi

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medya temsilcileri ile bir araya geldiği iftar yemeğine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Erdoğdu, Erdoğan’ın Aydın Doğan’dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin haberlere yer verilmemesini istediğini öne sürdü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medya temsilcileri ile bir araya geldiği iftar yemeğine ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Erdoğan’ın Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin haberlere yer verilmemesini istediğini iddia etti.

Erdoğan’ın “‘Adalet Yürüyüşü’nü teröre destek saydığını” belirten Erdoğdu, hesabından konuya ilişkin şunları söyledi:

Erdoğan dün akşam bütün gazetelerin yöneticilerini özellikle Aydın Doğan’ı çağırıp Adalet Yürüyüşü’nü vermemelerini emretti…

Adalet yürüyüşünü yayınlamayı teröre destek saydı… Çünkü korkuyor… Anadolu yollarından yükselen çığlığı Saray’ı sarıyor…

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a bir yürüyüş başlatmıştı. Yürüyüş kararını CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladığı sırada açıklayan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüyeceğiz. Ama orada bitmeyecek. Bu ülkede adalet tesis edilinceye kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yürüyüş arzu eden herkese açıktır. Bu ülkenin fakiri, fukarası, garibi için yürüyeceğiz.

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş kararının ardından ilk defa konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın! Böyle bir Ramazan ayı içinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu yürüyüşe başlamak doğru değil” demişti.

Aydın Doğan’ın da katıldığı ve medya temsilcileri ile bir araya geldiği iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise şunları kaydetmişti:

Sizin gibi 15 Temmuz’da da bunu yapanlar oldu. Sizin onlardan ne farkınız var? Onların F-16’ları vardı, sizde yürüyüş yapıp akşam karavanlarda dinleniyorsunuz. Yapılan iş hukuki değildir. 15 Temmuz’u yapanların akıbeti belli, mahkemeler devam ediyor. Adalet yollarda değil adliye binalarında aranır. Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur.