Ana SayfaÇeviri‘Cinsiyet eşitliği için bir adım’: 2020 Olimpiyatları’nda ‘karma’ yarışlara yer verilecek

‘Cinsiyet eşitliği için bir adım’: 2020 Olimpiyatları’nda ‘karma’ yarışlara yer verilecek

HABER MERKEZİ – Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yaklaşan Tokyo Olimpiyatları’nda bazı spor dallarında kadın ve erkeklerin birlikte yarışacağı karma müsabakalar düzenleneceğini duyurdu. Komitenin Spor Direktörü Kit McConnel, “Cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek için çok önemli bir adım attık” dedi.


Çeviri – Derleme: EZGİ GÜL


Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) 2020’de Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlarda atletizm, yüzme, masa tenisi ve triatlon dallarında kadın ve erkeklerin birlikte yarıştığı müsabakalar düzenlenceğini duyurdu.

Komite Başkanı Thomas Bach, “Böylece oyunların daha genç olacağını ve oyunlara daha çok kadının katılacağını” düşündüklerini ifade etti.

BBC’nin haberine göre atletizmde 4×400 ve yüzmede 4×100 metre bayrak yarışları karma düzenlenirken, triatlon ve masa tenisinde karma çiftler yarışabilecek.

‘Cinsiyet eşitliği için adım attık’

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Kit McConnel ise “Cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek için çok önemli bir adım attık” dedi.

2016’da Rio’da düzenlenen olimpiyatlarda şampiyon olan yüzücü Adam Peaty de şunları ifade etti:

Var olana biraz tad tuz eklemek her zaman güzeldir. Bu tabii ki çok ciddi bir gelişme, izlemek de çok keyifli olacak.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Sebastian Coe, “değişimi desteklediklerini fakat uygulamanın zor olacağını, daha efektif bir şekilde uygulayabilmek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile berber çalışacaklarını” söyledi.

Previous post
Türkiye, bir aydır alıkoyduğu Fransız gazeteciyi sınır dışı etti
Next post
'Büyük Savaş' sürüyor: Rakka'da iki mahalle IŞİD'den kurtarıldı