Ana SayfaDünya‘Daha çok renk, daha çok onur’: Gökkuşağı bayrağına iki renk daha eklendi

‘Daha çok renk, daha çok onur’: Gökkuşağı bayrağına iki renk daha eklendi

HABER MERKEZİ – Philadelphia’da, “Daha çok renk, daha çok onur” kampanyasıyla beraber Gökkuşağı bayrağındaki altı renge siyah ve kahverengi eklendi. Yeni eklenen şeritlerle daha çok kişinin temsili sağlanması amaçlanıyor ve bayrağın kapsayılıcığı artıyor.

“Daha çok renk, daha çok gurur” isimli kampanya beyaz olmayan LGBTİ’lerin daha geniş bir onur hareketi içerisinde temsil edilmesini amaçlıyor.

Siyah ve kahverengi çizgilerin eklendiği bayrak, ilk olarak ABD’nin Philadelphia kentinde düzenlenen “Onur ayında” tanıtıldı.

Philadelhpia Gay News’e konuşan siyah queer aktivist Amber Hikes, “Bu bayrak gibi bir görüntüyü görmek, siyah bir queer kadın olarak bana çok onur veriyor. Bu bayrağı görmek, kendimi görmek gibi” diyor.

Bayrağın yeni tasarımı Tierney adlı Philadelphia merkezli reklam ajansı tarafından oluşturuldu. Amber Hikes da bu ajansın yöneticilerinden biri.

Hikes’a göre Philadelhpia, LGBTİ’ler içerisindeki ırk ayrımcılığını açıkça ve sembolik olarak tanıyan ilk şehir olmuş oldu.

Yapılan kampanyadaki yazıda, “Küçük bir adım gibi gözükebilir ama tamamiyle kapsayıcı topluluk için beraber büyük adımlar atabiliriz” cümlesi yer alıyor.

Hikes, Philadelphia’daki topluluklara tesirini şimdiden görebildiğini söyledi ve CNN’e verdiği demeçte ’bu şehirde ve ötesinde kesinlikle üzerine konuşulmaya başlandı’ dedi.

Kampanya Miami, Los Angeles, New York ve Şikago gibi yerlerde bulunan birçok farklı toplulukta da yankı uyandırdı.

Gökkuşağı bayrağının renkleri

Mart ayında hayatını kaybeden ‘’Gökkuşağı Bayrağı’’nın yaratıcısı Gilbert Baker, bayrağı birçok elemente dayandırmıştı.

Baker, ABC7’ye verdiği röportajda ‘’Pembe cinselliği, kırmızı hayatı, turuncu iyileşmeyi, sarı güneşi, yeşil doğayı, turkuaz sihri ve mor da ruhun farklı unsurlarını temsil eder. Ben, herkes de bu unsuların olduğunu ve bunların paylaşıldığını düşünüyorum’’ demişti.

  LGBTİ gökkuşağı bayrağının yaratıcısı hayatını kaybetti

Karınca Dış Haberler

Kaynak: Telesur