Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın davası Yasin Börü dosyası ile birleştirildi

Demirtaş’ın davası Yasin Börü dosyası ile birleştirildi

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı dava dosyası, Kobani protestoları sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve üç HÜDA-PAR üyesinin ölümüne dair dava dosyası ile birleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davaya bakan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 6-8 Ekim Kobani eylemleri sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve 3 Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesinin davası ile birleştirilmesi amacıyla Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne talepte bulunmuştu.

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyaların birleştirmesine hükmetmesi üzerine Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, resen dosyaları birleştirme kararı aldı. Nihai kararı ise Bölge İdari Mahkemesi verecek.

Yasin Börü Davası

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarının ardından Diyarbakır’da düzenlenen protestolarda Yasin Börü ve HÜDA-PAR üyeleri Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz’ün öldürülmesine ilişkin açılan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 25 Nisan’da karar açıklanmıştı.

Dava kapsamında yargılanan 41 kişiden 16 kişiye 5’er defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, iki kişi ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dosya kapsamında yargılanan ancak ‘firari’ olan Burhan Ay, Ersin Filizer ve İsa Özel’in dosyaları ise dava dosyasından ayrılmıştı.

Mahkeme heyeti 15 kişi ile yaşları 18’den küçük olan 6 çocuğa “örgüt propagandası yapmak”, 11 kişiye “konut dokunulmazlığını ihlal etmek”, bir kişiye “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, bir kişiye ise “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” ve “örgüt adına suç işlemek” suçlarından hapis cezası vermişti.

Yargılanan Remzi Özşan da “ölü üzerinden hırsızlık” iddiası ile 12 yıl hapis cezası alırken, Uğur Doğanay’a ise “ruhsatsız silah taşıdığı” gerekçesi 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.


Gazete Karınca