Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya mektup

Demirtaş’tan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya mektup

HABER MERKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 112. gününde. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eğitimcilere tutuklu bulunduğu cezaevinden bir mektup yazdı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 112. gününde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Mayıs’tan bu yana eylemlerini cezaevinde sürdüren eğitimciler Gülmen ve Özakça’ya bir mektup yazdı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişini anlamlı bulduğunu ifade eden Demirtaş, yaşanan hukuksuzluklar ile adaletsizlikler karşısında etkili bir karşı koyuş oluştuğunu söyledi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, halkın büyük bir kesiminin dayanışma içerisinde olduğunu da gözlemlediğini ifade etti.

Demirtaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Açlık grevine başlama ve bitirme kararı sizlerin özgür iradesine tabi. Bununla birlikte milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum.