Ana SayfaDünyaDemokratik Suriye Güçleri: Suriye rejimi saldırıları sürdürürse misilleme hakkımızı kullanırız

Demokratik Suriye Güçleri: Suriye rejimi saldırıları sürdürürse misilleme hakkımızı kullanırız

HABER MERKEZİ –Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü, ABD ile Rusya arasında krize neden olan Suriye’nin hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin kendi mevzilerine yönelik saldırılarının Rakka operasyonu ile bağlantılı olduğunu belirterek, saldırıların devamı halinde misilleme haklarını kullanacaklarını duyurdu.

ABD’nin Suriye Ordusu’na ait bir savaş uçağını “Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) hedef aldığı için” vurduğunu açıklaması, bunun üzerine ise Rusya’nın “Suriye’de kendi kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde ‘uçan her şeyi’ hedef olarak göreceklerini” ilan etmesi sonrası, bir açıklama da Demokratik Suriye Güçleri’nden geldi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mirial Telal Silo, Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için düzenledikleri operasyonu ‘boşa çıkarmak için’ Suriye rejiminin kendilerine saldırdığını söyledi.

Sözcü Silo konuya dair açıklamasında ‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonu kapsamında Rakka’ya doğru ilerleyişin sürdüğünü belirterek, “Rejim güçleri 17 Haziran’da uçak, top ve tank kullanarak özgürleştirilen bölgelerde bilinçli olarak geniş bir saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırı Tabka kenti ve Fırat Barajı’nı özgürleştirme operasyonu kapsamında 3 ay önce özgürleştirilen bölgede gerçekleşmiştir” bilgisini verdi.

Suriye rejimin amacının Rakka operasyonunu ‘boşa çıkarmak’ olduğunu yineleyen DSG Sözcüsü, saldırının sürmesi halinde misilleme halklarını kullanacaklarını belirtti.

Ne olmuştu?

ABD, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada, uçağın, Tabka ilçesinin güneyinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın alanlarını bombaladığı gerekçesiyle vurulduğu belirtilmiş, Suriye uçağı düşürülmeden önce Rusya’ya bilgi verildiği duyurulmuştu.

Ancak Rusya Savunma Bakanlığı kendilerine haber verildiği iddialarını yalanlamıştı.

Rusya tarafından yapılan açıklamada ABD’nin hamlesinin “teröre desteğin kanıtı olduğu” ileri sürülmüştü.

Açıklamada ayrıca Suriye’de ABD’yle işbirliğinin askıya alındığı ve “bu tarz eylemlere devam edilmesi halinde Rusya’nın misilleme yapılacağı” belirtilmişti.

Öte yandan Suriye ordusu da uçağın düşürüldüğünü doğrulamış ancak Rakka’da DSG’yi değil IŞİD’i hedef aldığını savunmuştu.