Ana SayfaGüncelDink davası sanığı Erhan Tuncel korucularla buluşup kalaşnikoflarla poz verdi

Dink davası sanığı Erhan Tuncel korucularla buluşup kalaşnikoflarla poz verdi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayetinden yargılananların ‘büyük abi’ dediği, davanın sanıklarından ve ‘kilit isimlerinden’ olan ve hala yargılaması süren Erhan Tuncel, Elazığ’da köy korucularını ziyaret edip kalaşnikoflarla poz verdi. Tuncel bu pozlarını “İyiliğe iyilikle, kana kanla karşılık verilir” notu ile sosyal medyadan paylaştı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olan ve “5 yılı aşan uzun tutukluluk süresi” gerekçesiyle 2014 yılında tahliye edilen Erhan Tuncel, Elazığ’daki korucularla buluştu ve kalaşnikoflarla poz verdi.

Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre koruculara ait kalaşnikoflarla fotoğraf çektiren Erhan Tuncel bu anları sosyal medyadan şu notla paylaştı:

Ve vahşidir bu dağların insanları. Onların kutsalları özgürlük, yasaları savaştır. İyiliğe iyilikle, kana kanla karşılık verilir, ve nefret de aşk gibi ebedidir.

Vatan’a konuşan Tuncel, bu karelere ilişkin olarak “Terörle mücadele eden koruculara destek amaçlı ziyaret gerçekleştirdim. Ardından onlara ait silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdim” dedi.

Ayrıca son duruşmalara neden katılmadığı sorulan Tuncel, “İşlerim bu ara çok yoğundu o yüzden davalara gidemedim. Bir sonraki duruşmaya katılacağım” diye konuştu.

Yeniden yargılanıyor

Hrant Dink cinayeti ile ilgili gözaltına alınanların ‘abi’ diye hitap ettiği, özellikle Yasin Hayal’in ‘bol bol akıl aldığını’ belirttiği Erhan Tuncel 2007’de tutuklanmıştı.

Tuncel, 2012’de beraat etmiş ve tahliye olmuştu.

2012’de karara bağlanan Dink cinayeti davasına ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi bozmuştu.

Bozmanın ardından yeniden görülen davada mahkeme 17 Eylül 2013’te Tuncel’in yakalanmasına karar vermişti. Yakalama kararından 38 gün sonra cezaevine konmuştu.

Tuncel 2014 yılının Mart ayında tekrar tahliye edilmişti.

Tuncel’in yargılanması hala sürüyor.




Önceki Haber
Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın teslim oldu
Sonraki Haber
Bir film karesinden hayatın hakikatine giden 'Yol' - Nejat Uğraş