Ana SayfaGüncelDiyarbakır’daki Boyner mağazasında iki çocuğa önce işkence sonra ‘pardon’

Diyarbakır’daki Boyner mağazasında iki çocuğa önce işkence sonra ‘pardon’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Boyner mağazasına giden iki çocuk hırsızlık yaptıkları iddiasıyla alıkonularak işkenceye maruz bırakıldı. Suçsuz oldukları anlaşılınca ‘pardon’ denilen çocuklar olay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da bir arkadaşıyla alışveriş yapmak için Ceylan Karavil Park Alışveriş Merkezi’ndeki Boyner mağazasına giden 17 yaşındaki bir erkek çocuk hırsızlık yaptığı iddiasıyla mağaza görevlileri tarafından alıkonularak fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

Çocuklar kendilerine işkence eden mağaza görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

11 Haziran akşamı spor yaptıktan sonra arkadaşıyla birlikte alışveriş yapmak için mağazaya giden 17 yaşındaki çocuk, mağazadaki ürünlere bir süre baktıktan sonra çıkmak istedi. dihaber‘de yer alan habere göre o sırada kendisini mağaza sorumlusu olarak tanıtan bir kişinin çocuktan güvenlik anteninin öttüğü uyarısında bulunarak tekrar geçmesini istedi.

Çocuk bunun üzerine çantasıyla birlikte tekrar geçtiğini ancak güvenlik anteninin ötmediğini söyledi.

Buna rağmen çantasına ısrarla bakmak isteyen güvenlik müdürünün bu talebini onur kırıcı ve rencide edici olduğu için reddettiğini belirten çocuk çantasının zorla açılıp bakıldığını anlattı.

Çocuk bu sırada yanlarına gelen ve kendisini satış danışmanı olarak tanıtan kişinin yanında getirdiği 5-6 kişi ile birlikte kendilerini kameraların olmadığı bir odaya götürdüğünü söyledi.

Bir kişinin odaya girmeden önce yaka kartını çıkararak, kendilerini hırsızlık yapmak ile suçladığını dile getiren çocuk bu kişilerin zorla çantasına baktığını, çantada spor için kullandığı elbiseler ve özel eşyaları dışında başka bir şey olmadığını vurguladı.

‘İşkenceden sonra benimle tokalaşmak istediler’

Buna rağmen satış danışmanının çantasındaki kullanılmış elbiseleri çıkararak “Bunları daha önce çaldınız” diyerek, kendisini suçladığını aktaran çocuk yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

Bunun üzerine odada bulunan satış danışmanı kolundaki saatini ve elindeki yüzüğü çıkarıp, ‘Siz yalan söylüyorsunuz’ dedi. Satış danışmanı bizi darp ederken bana, ‘Ben İskenderpaşa mahallesi çocuğuyum. Biz de hırsızlık yaptık. Kasa patlattık. Biz de bu yollardan geçtik. Ama senin gibi yapmadım’ dedi. Ben de mağazanın güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde hırsızlık yapmadığımızın ortaya çıkacağını söyledim. Bunun yanında polisi de çağırabileceklerini söyledim. Beni dikkate almayan satış danışmanı ‘Adaleti biz sağlıyoruz’ diyerek yanındaki 2 kişi ile birlikte beni tekme ve yumruklarla döverek, boğazımı elleriyle sıkmaya başladı.

Buna tepki gösteren yanımdaki arkadaşımı da aynı şekilde darp ettiler. Bizi bu şekilde 20-25 dakika beklettikleri odada hiçbir suçumuz olmamasına rağmen darp ettiler. Bir süre sonra hırsızlık yapmadığımızı anlayan bu kişiler, yaptıklarının hata olduğunu anladılar. Benimle tokalaşmak istediler ben kabul etmedim. Onlardan şikâyetçi olacağımı söyleyerek, kimlik bilgilerini istedim. Yaka kartlarına çıkaran bu kişiler, kimlik bilgilerini vermeyeceklerini söylediler. Daha sonra AVM’nin güvenlik müdürünü çağırdılar. Güvenlikçiler cep telefonlarıyla fotoğraflarımızı çekerek, kendi Whatsapp gruplarında paylaştılar.

Şikayet ve darp raporu

Çocuk olaydan sonra karakola giderek polise ifade verdikten sonra kendisini darp eden kişilerden şikayetçi olduğunu ve hastaneden darp raporu aldığını anlattı.

Çocuk maruz kaldığı şiddet nedeniyle boynunda ve kollarında kızarıklık, morarma olduğu, darp edilen yerlerde eklem ağrıları olduğunu söyledi.

Mağazaya sadece alışveriş için gittiğinin altını çizen çocuk, “Kesinlikle hırsızlıkla bir ilgim yok. Boyner Mağazasında çalışan kişilerin anlamsız ve somut hiçbir şeye dayanmayan asılsız iddiaları nedeniyle AVM’de bulunan yüzlerce insanın gözü önünde rencide edildim” diye konuştu.

‘Psikolojim bozuldu, bunun peşini bırakmayacağım’

Psikolojisinin bozulduğunu belirten çocuk yaşadığı işkence ve haksız muameleyi şöyle anlattı:

Yapmadığım bir şeyden dolayı suçlu muamelesi gördüm. Tekme ve yumruklarla işkence ettiler. Kendilerini hakim, savcı ve polis yerine koyarak beni yargıladılar. Bir suçum olsaydı kesinlikle polis çağırırlardı ya da tutanak tutarlardı. Ama bunu yapmadılar. Çantamda bulunan hiçbir şeye de el koymadılar. Çünkü ben böyle bir şey yapmadım. Onlar da bunun farkında. Bu kişilerden davacı olacağım. Bunun peşini bırakmayacağım.

Boyner’den açıklama

Boyner ise olaya ilişkin bir açıklama yaparak konunun yargıya intikal ettiğini ve bunun sonucuna göre adım atacaklarını ifade etti.




Önceki Haber
99 gündür açlık grevindeler: Gülmen 46 kiloya düştü, nabzı düzensiz atıyor
Sonraki Haber
Grenfell Tower yangınında yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye yükseldi