Ana SayfaDünyaDSG, Azadi Barajı’nı kurtardı, Rakka’ya girmeye hazırlanıyor: ‘Kadınları IŞİD’in esaretinden kurtaracağız’

DSG, Azadi Barajı’nı kurtardı, Rakka’ya girmeye hazırlanıyor: ‘Kadınları IŞİD’in esaretinden kurtaracağız’

HABER MERKEZİ – Kuşatmaya aldığı Azadi Barajı’nı IŞİD’den kurtaran Demokratik Suriye Güçleri, Rakka kent merkezine ilerleyişini sürdürüyor. YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, “Güçlerimiz kentin çeperine ulaştı ve büyük operasyon birkaç güne başlayacak” derken, DSG komutanlarından Rojda Felat, kısa bir süre sonra kent merkezine operasyon başlatacaklarını duyurdu ve “IŞİD’den Ezidi kadınlarımızın intikamını alacağız. Rakka’da kadınları IŞİD’in esaretinden kurtaracağız” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Operasyonda son olarak Rakka’nın batısındaki el Mansura kasabasını alan DSG, bugün de Azadi Barajı’nı IŞİD’den kurtardı.

Azadi Barajı

Baraj içerisinde mayın temizleme çalışmalarına başlayan DSG’liler daha önce de sırasıyla Tişrin ve Tabka barajlarını IŞİD’den geri almıştı.

DSG, artık üç cepheden kuşattığı kent merkezine girmeye hazırlanıyor.

Reuters’e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, “Suriye Demokratik Güçleri Rakka’nın dışına ulaştı, operasyon birkaç gün içinde başlayacak” açıklamasında bulundu.

DSG komutanlarında Rojda Felat, Rakka kent merkezine çok yakın bir zamanda operasyon başlatacaklarını söyledi.

‘Kadınları IŞİD’in esaretinden kurtaracağız’

Dihaber’e konuşan Felat, Azadi Barajı’nı da kuşatmaya aldıklarını hatırlattı ve birkaç gün içinde buradaki operasyonların biteceğini ardından Rakka’nın diğer Suriye kentleriyle olan son bağlantısını da kesip kent merkezine operasyon başlatacaklarını söyledi.

Felat, şunları söyledi:

Rakka’ya yönelik operasyonlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çoğu ya teslim oluyor ya da esir alıyoruz. Biz her taraftan Rakka’yı kuşatacağız. Kentte her yönden gideceğiz. Onun için şu an doğu, kuzey ve batıdan ilerliyoruz. Batıdaki güçlerimiz Mensûra ve Azadî Barajı’na ilerleyerek, kuşatmalarını tamamlayacak. Daha sonra batıdan kalan kısmı da tamamlayarak kent hamlesine başlayacağız.

Başta Ezidi kadınlar olmak üzere IŞİD’in işkencesine maruz kalan tüm kadınların intikamını alacaklarını söyleyen Felat, “Tabka’da kadınları onların esaretinden kurtardığımız gibi Rakka’da da onları kurtaracağız” dedi.