Ana SayfaGüncel‘Dün davası vardı bugün anması’: Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

‘Dün davası vardı bugün anması’: Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın 4. ölüm yıldönümü anmasında konuşan baba Ali Ayvalıtaş, “Dün davası vardı bugün ise anması. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Gezi direnişi sırasında İstanbul Ümraniye’de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ölümünün 4’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Anmaya Cumartesi Anneleri, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Sosyalist Dayanışma (SODAP) ve Ayvalıtaş’ın ailesi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Mehmet yoldaş ölümsüzdür”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz” ve “Mehmet yoldaş kavgamızda yaşıyor” sloganları atıldı.

Anmada Ayvalıtaş’ın ailesi ve arkadaşları Gezi’nin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla üzerinde “Hayır daha bitmedi mücadeleye devam” yazılı tişörtleri giyerek, Gezi’de yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

‘Dün davası vardı, bugün ise anması’

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, yaptığı konuşmada acılarının dün gibi taze olduğunu ifade etti.

Baba Ayvalıtaş, şöyle devam etti:

Beni isterlerse tutuklasınlar ben mücadeleme devam edeceğim. Dün davası vardı, bugün ise anması. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.

Hükümetin “Kimsenin burnu bile kanamıyor” şeklindeki ifadelerini eleştiren Ayvalıtaş, her gün yeni insanların öldürüldüğünü ve artık bu ölümlere dur denilmesini gerektiğini söyledi.

Ayvalıtaş eşine ilişkin de kısa bir konuşma yaparak, “Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Gaz Fadime’nin ölümüne neden oldu” dedi.

Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız ise şunları söyledi.

Bize verilmeyen adaletin peşindeyiz. Bizlerin davaların peşini bırakacağımızı sanıyorlar. Mehmet’in babası 4 yıldır adalet arıyor ben ise 22 yıldır. Biz adalet aramaya devam edeceğiz, yargıçlardan ellerini vicdanlarına koymalarını istiyoruz.

Konuşmaların ardından Mehmet Ayvalıştaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş’ın mezarı ziyaret edilerek anma sonlandırıldı.


Kaynak: dihaber