Ana SayfaDünyaDün Katar’ı hedef gösteren Trump’tan bugün Katar Emiri’ne davet

Dün Katar’ı hedef gösteren Trump’tan bugün Katar Emiri’ne davet

HABER MERKEZİ – Körfez’deki krizin ardından “Ortaklarımız Katar’ı işaret etti” diyen ABD Başkanı Donald Trump, krizin hedefindeki ülke olan Katar Emiri Al Thani ile telefonda görüştü ve Al Thani’yi ‘krizin çözümü için’ Beyaz Saray’a davet etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Körfez’de başlayan krizin ardından ilk kez bugün (Çarşamba), krizin hedefindeki ülke olan Katar Emiri Şeyh Tamin bin Hamad Al Thani ile telefonda görüştü.

Trump, Katar’ın Körfez ülkelerle yaşadığı diplomatik krizin çözümü için Al Thani’yi Beyaz Saray’a davet etti.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Trump’ın telefon görüşmesinde Katar Emiri’ne ‘bölgedeki tüm ülkelerin terörist finansmanını önlemek ve aşırılıkçı ideolojinin yayılmasını durdurmak için bölge ülkelerinin işbirliği yapmasının önemini vurguladığı’ bildirildi.

Açıklamada, Trump’ın ‘gerek duyularsa bir toplantı yapılması da dahil, taraflara farklılıklarını çözmeleri konusunda yardım etmeyi teklif ettiği’ kaydedildi.

Trump’ın ilk Katar mesajı

ABD Başkanı Trump, Körfez’deki krize ilişkin ilk açıklamasını Twitter’dan yapmıştı.

Trump, “Ortadoğu ziyaretimde radikal ideolojiler daha fazla finanse edilmemeli dediğimde ortaklarımız Katar’ı işaret etti” mesajını paylaşmıştı.

Trump ayrıca, “Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülkeyle görüşmelerin sonuç verdiğini görmek çok iyi. Aşırıcılığın finansmanı ile ilgili sert kararlar alacaklarını söylemişlerdi ve tüm kaynaklar Katar’ı işaret ediyordu. Belki de bu terörizmin yarattığı dehşetin sonunun başlangıcı olacak” ifadelerini kullanmıştı.