Ana SayfaGüncelErdoğan: OHAL, hiçbir vatandaşın günlük hayatını etkilemedi

Erdoğan: OHAL, hiçbir vatandaşın günlük hayatını etkilemedi

HABER MERKEZİ – Temmuz ayında bir yılını dolduracak olan OHAL uygulamasını savunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı OHAL’den dolayı bugüne kadar etkilenmemiştir” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, önümüzdeki Temmuz ayında bir yılını dolduracak olan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

OHAL’in defalarca uzatılmasına yönelik tepkilere yanıt veren Erdoğan, “Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı OHAL’den dolayı bugüne kadar etkilenmemiştir” diye konuştu.

“Göreve geldiğimizde OHAL vardı, bütün vatandaş şirketler rahatsızdı. Bir ayda o zaman biz, OHAL’i kaldırdık” diye devam eden Erdoğan, “Kaldırdık ama değişen bir şey olmadı” dedi.

“Biz OHAL’i kaldırırken terör örgütleri terör estirmeye devam ettiler. Sabır sabır sabır, bugünlere kadar geldik” diye sözlerini sürdüren Erdoğan, OHAL’in devamının gerekliliğini savundu.

OHAL uzatmaları

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz’da ilk OHAL kararı kabul edilmişti.

19 Ekim’de sona eren 3 aylık OHAL kararı yenilenerek üç ay daha uzatılmış, 19 Ocak’ta sona eren OHAL, ikinci kez uzatılmıştı.

Son olarak 19 Nisan’da süren OHAL’in üçüncü kez uzatılması kararı alınmıştı.

OHAL süresince 100 binden fazla kamu çalışanı ihraç edildi, binlerce kişi tutuklandı, çok sayıda medya organı ve sivil toplum örgütü kapatıldı, 120’den fazla gazeteci tutuklu yargılanmak üzere cezaevine konuldu.