Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre Katar’a ‘oyun oynanıyor’: ‘Terör zanlısı olarak gösterilmesi çok ağır bir itham’

Erdoğan’a göre Katar’a ‘oyun oynanıyor’: ‘Terör zanlısı olarak gösterilmesi çok ağır bir itham’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 ülkenin Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesi kararını “doğru bulmadığını” söyledi ve “Katar’ın soğukkanlı tutumunu takdir ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in aralarında olduğu 8 ülkenin Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesiyle birlikte başlayan yeni krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Katar’a uygulanan yaptırımları doğru bulmadığını belirten Erdoğan, krizin sonlanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Katar’la ilişkileri geliştirerek sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, “Katar’ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum” dedi.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

Katar’ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu takdir ile karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar’ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Türkiye olarak 15 Temmuz darbe girişimiz başta olmak üzere daima güçlü desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi Katar’a ile de ilişkilerimiz geliştirerek sürdüreceğiz. Diğer ülkelerin Katar ile olan sorunlarını çözümü konusunda da üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.

En kısa sürede Katar’a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum. Çünkü Katar’ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. 15 yıldır kendilerini yakından iyi tanırım. Böyle bir şey olsa karşılarına çıkacak ilk devlet başkanı ben olurum. Ama böyle bir şeyi görmedim. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arkasında kimler var şu anda henüz onu tespit edebilmiş değiliz.