Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur

Erdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur

HABER MERKEZİ – İstanbul’da medya temsilcileri ile bir araya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne tepki gösterdi. Yürüyüşün hukuki olmadığını belirten Erdoğan, ‘Sizin gibi 15 Temmuz’da da bunu yapanlar oldu. Sizin onlardan ne farkınız var?’ dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak İstanbul’da düzenlenen iftar yemeğinde konuştu.

Medya temsilcilerine konuşan Erdoğan CHP’li Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına neden olan ‘MİT Tırları’ davasına ithafen ‘Dünyanın hiçbir yerinde devlet sırlarını sözüm ona haberleştirmek gazetecilik olamaz’ ifadelerini kullandı.

‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak ‘Yapılan iş hukuki değildir.Sizin 15 Temmuz’dakilerden ne farkınız var!’ diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Bugün ortalığı ayağa kaldıranlar, geçmişte FETÖ ile olan ilişkilerini sorgulamalılar. Siyasette söyleyecek yer Meclis kürsüsüdür. Mahkeme kararına itirazın usulleri de bellidir. Ülkeyi karıştırmanın hiç bir anlamı yoktur. Sizin gibi 15 Temmuz’da da bunu yapanlar oldu. Sizin onlardan ne farkınız var? Onların F-16’ları vardı, sizde yürüyüş yapıp akşam karavanlarda dinleniyorsunuz. Yapılan iş hukuki değildir. 15 Temmuz’u yapanların akıbeti belli, mahkemeler devam ediyor. Adalet yollarda değil adliye binalarında aranır. Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur.