Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: ‘Yolları açık olsun’

Erdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: ‘Yolları açık olsun’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştirdi. Erdoğan, “Yolları açık olsun. Böyle bir hakkı da yok. Hükümetimiz arkadaşlarımız onlara anlayış göstermek suretiyle bu yürüyüşlerini devam ettirirler” dedi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklamasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “MİT’e böyle bir şey yapamazsınız. Yaptılar. Ama şu anda bedel ödüyorlar” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen ‘Esnafla İftar Buluşması’nda konuştu. Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü bir kez daha eleştirdi.

Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınladığı suçlamasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin de konuşan. Erdoğan, “FETÖ’nün yargı içindeki mensuplarından şu anda içeride olanlar ki MİT’e böyle bir şey yapamazsınız. Yaptılar. Ama şu anda bedel ödüyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Bugün çıkmış İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor ya. Her geçen gün bu yürüyüşteki seviye kaybı artıyor. Bugün grup toplantısını açıkta yapmışlar. Kapalı alan sıcak geliyor herhalde. Oradan bir ifade kullanıyor Cumhurbaşkanı’nın yargıya talimat verdiğiyle alakalı. İstifaya çağırıyor olmazsa ‘ben istifa ederim’ diyor. Yahu senin bu ilk defa değil ki. Sen bu zamana kadar kaç kez bunları söyledin. Onun için de senin bu yalan makinesi olduğunu bilmeyen kalmadı. Böyle bir şeyi ispata davet ediyor. Sen bir defa kendini bu ülkede ne olduğunu millete kabul ettirmişsin. Millet seni tanıyor. Biliyor ki hiçbir sözünde durmaz. İspata yönelik bir şeyin varsa hukukta şöyle bir şey var; müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Senin yalan makinesi olduğunu bilmeyen kalmadı. Böyle bir şeyi ispata davet ediyorum. Bir defa sen ne olduğunu millete kabul ettirmişsin. Biliyor ki hiçbir sözünde durmazsın. İspata karşı bir tavrın varsa iddianı ispat et.

İstanbul’a yürüyorlar. Yolları açık olsun. Böyle bir hakkı da yok. Hükümetimiz arkadaşlarımız onlara anlayış göstermek suretiyle bu yürüyüşlerini devam ettirirler.

Yeni bir iftira daha atmışlar. ‘Tayyip Erdoğan’ın 3 milyar dolarlık hazinesi var’ diye. Allah Allah… Onunla ilgili davayı da açacağız. Olmayan bir şeyle suçlandığınızda rahat olursunuz. Aksi takdirde tutuşursunuz. Yargı tazminata az ceza veriyor. Çok verseler de ihtiyaç sahiplerine dağıtsak. Usanmıyorlar, uslanmıyorlar. ‘Nasıl olsa ceza az, tazminat küçük’ diyorlar. Bizim bu dünyada Allah’tan başka hesap veremeyeceğimiz hiç kimse yok.