Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki CHP’ye: Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın

Erdoğan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki CHP’ye: Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın

HABER MERKEZİ – CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne ‘Doğru bir şey değil’ diyerek tepki gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka vekillerin de yargılanabileceği sinyalini vererek “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” dedi. Erdoğan ayrıca ABD’nin Suriye’de YPG ile hareket etmesini de eleştirdi, “Biz kendisine diyoruz ki, ‘Gelin bunu beraber yapalım’; baktık ki ısrarlılar, bize düşen de ‘Hayırlı olsun’ dedik, o kadar” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, partisinin vekili olan Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan ve bugün yürüyüşün üçüncü gününde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

“Yollar yürümekle aşınmaz. Bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Hukukta böyle bir kaide yok” diyen Erdoğan, Berberoğlu’nun tutuklanmasına gerekçe yapılan ‘MİT TIR’ları haberinin ‘suç’ olduğunu söyledi.

“Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez” diyen Erdoğan “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” diye konuştu.

“Suudi Arabistan anahtar konumunda”

Erdoğan, Körfez’deki krize ilişkin açıklamasında ise bir kez daha “Temennimiz meselenin bayrama kadar çözüm yoluna girmesidir” dedi ve krizde ‘anahtar’ konumunda olan ülkenin Suudi Arabistan olduğunu vurguladı.

“ABD YPG konusunda ısrarlı, bize ‘Hayırlı olsun’ demek kalıyor”

Öte yandan Erdoğan Portekiz RTP televizyonuna verdiği mülakatta da ABD’nin IŞİD’le mücadele eden YPG’ye silah teminine bir kez daha tepki gösterdi.

“Şu anda ben Amerika’nın PYD’ye ve YPG’ye yaklaşım tarzını hiç şık bulmuyorum. Çok yanlış bir yaklaşım tarzı” sözleriyle ABD’yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

Kaldı ki, Amerika’nın askerleri, subayları bu terör örgütüyle beraber hareket ediyorlar. Amerika bunlara çok ciddi miktarda ne yazık ki silah vermiştir. Bunların içinde ağır silahlar vardır, hafif silahlar vardır, miktarı çok çok fazla. Anlıyorum ki, bunlarla el ele, kol kola olduklarına göre demek ki terör örgütü olarak kabul etmiyorlar ve şu anda terörist örgütle işbirliği halinde Rakka’ya giriyorlar. Biz kendisine diyoruz ki, “Gelin bunu beraber yapalım. Bir terör örgütüyle bunu niye yapıyorsunuz? Amerika gibi güçlü bir devlete bir terör örgütüyle beraber hareket etmek yakışır mı?” Bunu kendilerine söyledik ve bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ama baktık ki ısrarlılar, bize düşen de ‘Hayırlı olsun’ dedik, o kadar.

“OHAL ile temizlik harekatını yapacağız”

Mülakatta Temmuz’da bir yılı dolduracak olan OHAL’i de savunan Erdoğan, sözlerini Mısır eleştirisiyle sürdürdü:

Şimdi OHAL ile temizlik harekatını yapacağız. Bunun için icazet almayacağız, kendi hukuk sistemimiz var. Bize ‘yargı’ diyenler kusura bakmasın, onlar da bizim yargımıza saygı duysunlar. Biz kabile devleti değiliz. Biz Mısır’daki Sisi gibi işbaşına gelmiş bir ülke değiliz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve eski emniyet müdürü Çapkın tutuklandı
Sonraki Haber
'Mücadeleler birleşmeli' diyen Sancar: HDP olarak üzerimize düşeni yapacağız