Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşılaşabilir

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşılaşabilir

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek “Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel’in dediği gibi ‘Yollar yürümekle aşınmaz.’ Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AKP Kadın ve Gençlik Kolları vefa iftarında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, isim vermeden Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

“Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan” diyen Erdoğan, “Aynen Demirel’in dediği gibi ‘Yollar yürümekle aşınmaz.’ Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz” dedi.

Herkesin yargının kararına saygı duymak zorunda olduğunu kaydeden Erdoğan, “Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşı karşıya kalabilirler” ifadesini kullandı.

“Biz kendimize demokrasi mücadelesi tesis etmedik”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz.

Biz, ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz, ülkemizi hendeklerle, çukurlarla aşanlar gibi her tarafı bombalarla, şunlarla, bunlarla tehdit edenler gibi, işte şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle her tarafı tahrik etmek suretiyle, biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi, hukuk standartları içinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik.

Bir ülkenin en büyük gücü tankı, topu, silahı değil, kendisine çıkacak halkıdır.

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Erdoğan, “16 Nisan halk oylaması Türk demokrasisi için tarihi bir milattır, bir dönüm noktasıdır” dedi.