Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘Rabia’ uyarısına yanıt: İşaretimi çok kıskanmış

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘Rabia’ uyarısına yanıt: İşaretimi çok kıskanmış

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İhvan’ı simgelediği gerekçesiyle hükümete yaptığı ‘Rabia işareti’ uyarısı için “Bu işaretimi çok kıskanmış” dedi ve Rabia işaretinin “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devleti” simgelediğini söyledi. Erdoğan ayrıca darbe girişiminden ötürü yargılamaların cezasızlıkla sonuçlanması durumunda dahi ‘sokakta gereken cezanın verileceğini’ ifade etti.

Ankara’da Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ndeki iftar programında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez’deki kriz sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İhvan’ı simgelediği gerekçesiyle hükümete yaptığı ‘Rabia işareti’ uyarısına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu işareti ‘kıskandığını’ söyleyen Erdoğan “Neden rahatsızsın?” diye sordu. Erdoğan şöyle konuştu:

Türkiye’de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi (Rabia işareti) çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. ‘Bir terör örgütünün işaretini kullanan’ diyor. İçini söyle içini. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yargılamaları ‘yakından takip ettiğini’ de vurgulayan Erdoğan, “Başdanışmanlarımın yarısı Ankara, yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyorlar, günbegün raporlarını alıyorum, ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum” dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, yargılamaların cezasızlıkla sonuçlanması durumunda dahi ‘sokakta gereken cezanın verileceğini’ söyledi.

Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa, zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir.