Ana SayfaGüncelErdoğan’ın alnını öpen Harati de listede: Dört ülke Katar’daki 59 ismi ‘terör listesine’ aldı

Erdoğan’ın alnını öpen Harati de listede: Dört ülke Katar’daki 59 ismi ‘terör listesine’ aldı

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ortak bir bildiri ile Katar’daki 59 kişiyi ‘terör listesine’ aldı. Listede, Müslüman Kardeşler hareketinin ruhani lideri Yusuf el Karadavi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alnından öptüğü fotoğrafla tanınan Mehdi el Harati de var. Katar yönetimi ise Arap devletlerinin bu ‘kara listesini’ reddettiğini açıkladı.

12 ülkenin “terörizme destek verdiği” gerekçesi ile Katar ile ilişkileri kesmesinin ardından Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Katar ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle 59 şahıs ve 12 organizasyonu da ‘terör listesine’ aldı.

Mehdi el Harati

Yapılan açıklamada listedekilerin ‘Katar tarafından finanse edildikleri ya da Katar’da ikamet ettikleri’ ve ‘teröristlerle ilişki kurdukları’ belirtildi.

Listede, Katar’da oldukları belirtilen Müslüman Kardeşler hareketinin ruhani lideri Yusuf el Karadavi’nin ile Türkiye’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alnından öptüğü fotoğrafla tanınan Mehdi el Harati de bulunuyor.

Harati, Libya’da Kaddafi’nin düşürülmesinde de etkin rol almıştı.

Katar’dan ‘terör listesine’ ret

Katar yönetimi ‘mesnetsiz’ olduğu gerekçesiyle Arap devletleri tarafından çıkarılan kara listeyi ret etti.

Yapılan açıklamada Katar’ın “terörizm ile mücadelede listeyi imzalayan devletlerden daha fazla irade gösterdiği” kaydedildi.