Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Eylemdeki işçinin dağıttığı lokmayı yemek’ de suç: Eylemdekilere destek veren 3 işçi işten çıkartıldı

‘Eylemdeki işçinin dağıttığı lokmayı yemek’ de suç: Eylemdekilere destek veren 3 işçi işten çıkartıldı

HABER MERKEZİ – Aydın’da çalıştıkları fabrikada sendikal faaliyetler yürüttükleri için işten atılan ve fabrika önünde eylem yapan işçilerin dağıttığı lokmadan yiyen 3 işçi daha fabrika yönetimi tarafından işten çıkartıldı.

Aydın’ın Söke ilçesinde Yüksel Seramik Fabrikası’nda sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan 19 işçi, önceki gün eylem yapmış ve eylemde, lokma döktürüp dağıtan işçilere işçi arkadaşları da destek vermişti.

Eylemdeki işçilerin yaptığı lokmadan yiyen 3 işçinin daha işten çıkartıldıkları ortaya çıktı.

Çimse-İş Sendikası Alsancak Şube Başkanı İbrahim Coşkun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

1.5 aydan beri Söke’deyiz. İşten çıkartılan 22 arkadaşımız mağdur durumda. Sendikalı oldukları için bu arkadaşlarımız işinden oldu. Arkadaşlar çalışma şartlarını bize anlattılar. Fabrikada çalışma koşullarının yaşanabilir olmadığını gördük. Yemeklerinin doğru düzgün olmadığı, duş, soyunma odasının bulunmadığı çalışma şartları var. Sağlık koşullarının çok kötü olduğu bir ortam söz konusu. Silikozis hastalığına karşı fabrikada alınan bir önlem yok. Askeri ücretle çalışılıyor. Bunların düzeltilmesi gerekir.

İşten çıkartılan 3 işçinin, “Eylemdeki işçilerin dağıttığı lokmadan yedikleri” gerekçesiyle atıldığını kaydeden Coşkun, yaşananları kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını ifade etti.