Ana SayfaGüncelFigen Yüksekdağ’a 1 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ’a 1 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’a “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama” iddiasıyla 1 yıl hapis cezası verildi.

Hakkında kesinleşen hapis cezasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP’nin eski eş genel başkanı Yüksekdağ’a bir hapis cezası daha verildi.

Figen Yüksekdağ hakkında 12 Ekim 2015 tarihinde HDP Adana İl Örgütü tarafından Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ve katıldığı cenaze töreni sırasındaki konuşmaları nedeniyle “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama” suçlamasıyla Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yüksekdağ, dava kapsamında bugün görülen duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmak istemedi.

Yüksekdağ’ın avukatı, savunmasında müvekkilinin yapmış olduğu açıklamaların Meclis kürsüsünde de ifade edilen hususlar olduğunu belirterek şunları söyledi:

Müvekkilim, Meclis kürsüsünden ifade ettiği beyanları olay günü halka aktarmıştır. Yapılan açıklamalar yasama sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilmelidir. Meclis tutanaklarının getirtilerek incelenmesini talep ederiz.

1 yıl hapis cezası

Talebi reddeden mahkeme Yüksekdağ’a, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama” gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verdi.

Cezada indirim ve seçenek yaptırımları uygulanmadı.

[irp posts=”38399″ name=”Yüksekdağ’a DW’ye verdiği söyleşi nedeniyle hapis cezası”]

Tutuklu vekiller

Halkların Demokratik Partisi’nin 11 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.