Ana SayfaDünyaFransa’dan ‘iklim’ için adım: Gaz ve petrol aramalarına artık izin yok

Fransa’dan ‘iklim’ için adım: Gaz ve petrol aramalarına artık izin yok

HABER MERKEZİ – Fransa hükümeti, doğa dostu enerjiye geçiş planının bir parçası olarak doğal gaz ve petrol için arama izni vermeyi sonlandıracak. Fransa Çevre ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı Nicolas Hulot yasanın bu yıl yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Çevre ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı Nicolas Hulot, yenilenebilir enerji planını ve küresel ısınmayı tartışmak için bir araya geldi.

BFMTV’ye konuşan Hulot, ‘yeni hidrokarbon aramalarına izin verilmeyeceğini’ açıkladı.

Hulot, yasanın sonbaharda yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Fransa’da doğa belgeselleriyle ve çevre aktivistliğiyle de bilinen Hulot, göreve geldikten sonra kirliliğin önüne geçmek için daha hızlı karar alınmasının önemine işaret etmişti.

Hulot ayrıca, hidrokarbon aramalarına yönelik engellerin enerji şirketleri tarafından açılan davalarla sonuçlanabileceğini ve bu yüzden yasağın aşamalı olarak uygulanması gerektiğini belirtmişti.

Macron’un da enerji tüketimini azaltmak, karbondioksit emisyonunu önlemek, enerji fakirliğini düşürmek ve yeni iş alanları yaratmak için büyük bir yenileme programı planladığı biliniyor.

Fransa’da nükleer enerji kullanımı

Fransa’da üretilen elektriğin yüzde 75’i, 200 bin kişinin çalıştığı devlete ait nükleer santraller tarafından üretiliyor.

Geçen sene yürürlüğe giren yasa ile nükleer enerji kullanımının 2025 yılına kadar yüzde 50 oranında düşürülmesi kararı verilmişti. Sürecin sonunda 20 reaktör kapatılmıştı.


Karınca Dış Haberler