Ana SayfaGüncelGazeteci Cemil Uğur’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Cemil Uğur’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesi muhabiri Cemil Uğur’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, ceza ertelendi. Aynı davada yargılanan gazetenin bir diğer muhabiri Halil İbrahim Polat hakkında ise beraat kararı verildi.

Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve haklarında “örgütü üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla dava açılan Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın yargılandıkları davanın 4’üncü duruşması 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen polis memuru eylemlerde araçlara takılan kameralarla görüntü kaydı yapılmasının rutin bir uygulama olduğunu ve o gün de görüntü kaydının olduğunu ifade etti. Gazetecilerin eylem içinde olmadığını da doğruladı.

Ardından mütalaa veren savcı, gazeteci Cemil Uğur’un cezalandırılmasını isterken, Uğur Polat’ın da beraatını talep etti.

Konuşmaların ardından söz alan gazetecilerin avukatı Tugay Bek, müvekkillerinin olay günü orada haber yapmak amaçlı bulunduğunun hem polis beyanlarıyla hem de olayda orantısız güç kullanan polislerin görüntü kayıtlarının olmamasıyla somutlaştığını belirtti.

Avukat Bek, müvekkillerinin basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle atılı suçlardan beraatlarını talep etti.

Gazeteci Cemil Uğur’un sosyal medya hesabı üzerindeki paylaşımların da gazeteci kimliğiyle yaptığını belirterek, bu yüzden atılı suçlamalardan da beraatlarını talep etti.

Gazeteci Uğur’a hapis cezası

Mahkeme heyeti, gazeteciler Uğur ve Polat’ın üzerine atılı “örgüt üyesi olmak” suçlamasından, gazeteci Polat’ın da “örgüt propagandası yapmak” suçlamasından beraatlarına karar verdi.

Ancak mahkeme heyeti, gazeteci Uğur’a sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlarından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi.