Ana SayfaGüncelGenco Erkal: Mesele tek bir milletvekili değil, adalet arayışı sürmeli

Genco Erkal: Mesele tek bir milletvekili değil, adalet arayışı sürmeli

HABER MERKEZİ –  ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan oyuncu Genco Erkal, toplumun tüm kesiminin baskıya maruz kaldığını belirtirken, ‘adalet’ meselesinin tek bir milletvekili ile sınırlı olmadığına vurgu yaparak, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da ziyaret edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün 8’inci gününde.

Yürüyüşe katılan isimlerden biri de tiyatro ve sinema sanatçısı Genco Erkal.

Toplumun tüm kesiminin baskı altında olduğuna dikkat çeken Erkal, yürüyüşte gördüğü tablodan çok etkilendiğini belirtirken, yürüyüşle birlikte başlayan mücadelenin ise ‘daha da büyüyeceği’ görüşünde.

dihaber’e açıklamalarda bulunan Erkal neden yürüyüşte olduğunu ise şu sözlerle anlatıyor:

Referandum Türkiye’nin kaderi için çok önemliydi. Onu kazandığımıza yüzde yüz inanıyorum. Buna rağmen bütün haksız ve yasadışı sonuçlara, şaibeli oylamaya rağmen bir rejim değişikliğine gidilmesi, her konuda başta adalet olmak üzere her konuda tek adam rejiminin giderek pekişmesi isyan ettiriyor. O günden beri bir hareket olmalıydı diye beklerken bu eylemin benim için çok büyük bir anlamı var. Hemen katılmak istedim.

Yürüyüşün tek derdinin “Maltepe’deki bir tutuklu milletvekili meselesi” olmadığını belirten Genco Erkal, “Bu bir adalet arayışı ve mutlaka devam etmeli” diyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP’ye yapılan eleştirilere katıldığını da belirten oyuncu Erkal, “Sonuçta kendilerine de zararı olduğu için yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum” derken, “Onların da kendilerine göre gerekçeleri vardır” diye ekliyor.

Erkal, HDP ile CHP arasında bir birlikteliğin ve bir demokrasi cephesinin kurulmasının mümkün olduğunu da söylüyor.

Mümkündür çünkü bu referandumda bir ‘Hayır’ cephesi oluştu. Orada herkes el ele verdiği için bu sonuç çıkabildi. Bunun devam etmesi gerekiyor.

“Nuriye ile Semih benim kardeşim”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yürüttüğü açlık grevine ilişkin de konuşan Erkal, “Onlar benim kardeşimdir, direnişlerini selamlıyorum. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyorum” diyor.