Ana SayfaGüncelGerekçe OHAL: Cezaevindeki gazeteci avukatı ile görüştürülmedi

Gerekçe OHAL: Cezaevindeki gazeteci avukatı ile görüştürülmedi

HABER MERKEZİ – Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci İdris Sayılgan, OHAL gerekçe gösterilerek avukatı Barış Oflas ile görüştürülmedi.

Avukat Barış Oflas, Muş’ta gözaltına alınan ve 25 Ekim 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılgan’ı Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etmek istedi.

Ancak Avukat Oflas’ın müvekkili gazeteci Sayılgan ile görüştürülmesine izin verilmedi.

Görüştürülmeme gerekçesi olarak ise Oflas’a Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu tarafından gönderilen bir belge gerekçe gösterildi.

dihaber’de yer alan habere göre Oflas, belgenin içeriğinde ise, “Resmi Gazete’de yayınlanan KHK/667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemelere değinilmiştir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Belgenin içeriğinde 3 aylık görüş yasağı getirildiğinin yazıldığını söyleyen Oflas, “Biz Trabzon Cezaevi’ne gittik; ama jandarmalar ‘görüş yasağı var içeri alamayız’ dediler. Belgede KHK uyarınca avukat görüşü sadece hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılır yazılıyordu” dedi.

Duruma itiraz ettiğini ve müvekkili ile görüşünün engellenemeyeceğini söyleyen Oflas, askerlere savcılık kararıyla böyle bir kısıtlama getirilemeyeceğini aktardığını belirtti.

Oflas, “Mahkeme kararı ile ancak böyle kısıtlama yapılır. Hiçbir evrakta İdris Sayılgan şu saatlerde avukatı ile görüştürülemez diye bir mahkeme kararı yok. Onlara, İnfaz Hakimliği ya da Sulh Ceza Mahkemesi kararı varsa görüşme yapmamayı kabul edeceğim; ancak savcılığın böyle bir karar alma yetkisi olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı.