Ana SayfaGüncelGerekçe ‘sabit ikametgahı olması’: Arınç’ın damadına 4 günde tahliye

Gerekçe ‘sabit ikametgahı olması’: Arınç’ın damadına 4 günde tahliye

HABER MERKEZİ – 5 Haziran’da tutuklanan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, itiraz üzerine bir üst mahkeme tarafından dün tahliye edildi. Yeter’in tahliyesine gerekçe olarak “mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu” gösterildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında “Gülen cemaatiyle ilişkili” olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

5 Haziran’da gözaltına alınan Ekrem Yeter gözaltı işlemlerinin ardından tutuklanmıştı.

Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in tutukluğuna itiraz edildi.

İtirazı değerlendiren Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ekrem Yeter’in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre Yeter 8 Haziran tarihinde “mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinden beklenen faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanılacağı kanaatine varıldığı” gerekçesiyle serbest bıraktı.

  Bülent Arınç’ın damadı darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı

Bahçeli’den tahliyeye tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem Yeter’in tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Tepkisini Twitter üzerinden gösteren Bahçeli, şu mesajları paylaştı:

Adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir.