Ana SayfaGüncelGül çiftinin danışmanlığını yapmıştı: Ayşe Yılmaz hakkında yakalama kararı

Gül çiftinin danışmanlığını yapmıştı: Ayşe Yılmaz hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül’ün bir dönem danışmanlığını yapan Ayşe Yılmaz hakkında darbe girişimi soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2002 yılında Başbakanlığı sırasında danışmanlığını yapan Ayşe Yılmaz hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Yılmaz, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasının ardından Hayrunisa Gül’ün danışmanlığını yapmaya başlamıştı.

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı görevini tamamlayıp Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra da Yılmaz danışmanlığını sürdürdü.

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Yılmaz’ın kadrosu Eylül 2016’da Kültür Bakanlığı’na geçti.

Kısa bir süre önce gözaltına alınan Yılmaz, Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı, 9 Haziran’da ise serbest bırakıldı.

4. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın itirazı üzerine Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yılmaz: Cemaatten üniversite yıllarında ayrıldım

Kararda şu ifadelere yer verildi:

Şüphelinin çocuklarını KHK ile kapatılmasına karar verilen örgüte ait olduğu tespit edilen okullara kapatılıncaya kadar göndermesi, ayrıca örgüt liderinin Bank Asya’yı kurtarın talimatından sonra Bank Asya’daki hesabında artışa gitmesi ve diğer deliller göz önünde bulundurularak, Ayşe Yılmaz hakkında verilen adli kontrol kararının yetersiz kalacağı.

Yılmaz, suçlamaları reddederek üniversite yıllarından sonra Fethullah Gülen cemaatinden ayrıldığını söyledi.

Ayrıca Yılmaz, kendisi için “Sohbet ablasıydı” diyen kadın tanıkla ilgili de, “Psikolojik sorunları var, kabul etmiyorum” ifadesini kullandı.