Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’ya gitmek üzere geldiği Batman Havalimanı’nda gözaltına alınan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, mahkemede verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Havalimanı’nda gözaltına alındığını duyurmuştu.

Twitter üzerinden gözaltına alındığını duyuran Aslan, Ankara’ya gitmek için havalimanına geldiğini belirterek şunları ifade etmişti:

İftarı Ankarada açmak nasip değilmiş! Batman havaalanında gözaltına alınıyorum… Allah büyüktür!

Mahkemeye gelmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bugün gözaltına alınan Aslan, sağlık kontrolü ardından Batman Adliyesi’ne getirildi.

HDP’li Aslan, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da dün gece Diyarbakır’da gözaltına alınmış ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Tutuklu vekiller

Halkların Demokratik Partisi’nin 11 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.