Ana SayfaGüncelHDP’li Buldan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Kandıra’da karşılama yapacağız, Edirne’ye uzatılırsa dahil oluruz

HDP’li Buldan’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Kandıra’da karşılama yapacağız, Edirne’ye uzatılırsa dahil oluruz

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Pervin Buldan, CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra’da ‘manevi bir karşılama’ yapacaklarını söyleyerek, “Yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partinin milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün 12’inci gününde.

CHP tarafından başlatılan yürüyüşe ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’dan bir açıklama geldi.

HDP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde konuşan Buldan, ‘Adalet Yürüyüşü’ne değinerek “Kandıra’ya ulaştıklarında manevi bir karşılama yapacağız” dedi ve yürüyüşün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne kadar uzatılması durumunda dahil olacaklarını söyledi.

Pervin Buldan’ın konuya dair açıklaması şöyle:

Adalet herkes için istenirse adalet olur. Sadece kendilerine yapılan haksızlıklar için adalet aramak yanlıştır. Bizler yürüyen yurttaşlarımız Kandıra’ya ulaştıklarında manevi bir karşılama yapacağız. Fakat yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz.

HDP kararını açıklamıştı

Halkların Demokratik Partisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak kararını vermişti.

HDP, yürüyüş kortejini Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu cezaevine 20 kilometre uzaklıktaki Kandıra sapağında karşılayacağını bildirmişti.

  HDP'den 'Adalet Yürüyüşü' kararı: Yürüyüşçüler Kandıra'da karşılanacak