Ana SayfaGüncelHDP’li vekil Encu’ya 4 yıl 7 ay hapis cezası

HDP’li vekil Encu’ya 4 yıl 7 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’ya 4 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun, “5442 Sayılı İl İdaresi Kanuna aykırılık, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma ve örgüte üye olma” iddiaları ile yargılandığı davanın 5’nci duruşması Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada avukatlar hazır bulunurken, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ferhat Encu ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada mahkeme heyeti, duruşma salonunun küçük olduğu gerekçesiyle ailenin, HDP’li vekiller Aycan İrmez ve Mehmet Ali Aslan’ın izlemesine izin verdi.

Encu ve avukatlarının savunmaları ardından kısa bir ara veren mahkeme, Encu’ya “Örgüt propagandası”ndan 3 yıl 9 ay 10 gün, “İl idaresi kanuna aykırılık” suçundan ise 10 ay hapis cezası verdi.

Tutuklu vekiller

Halkların Demokratik Partisi’nin 11 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.