Ana SayfaDünyaHollanda’dan ‘Osmanlı Ocakları’ uyarısı: Endişe verici

Hollanda’dan ‘Osmanlı Ocakları’ uyarısı: Endişe verici

HABER MERKEZİ – Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü (NCTV), “hükümet yanlısı paramiliter örgüt” diye tanımladığı “Osmanlı Ocakları”nın ülkede şube açmasını, “endişe verici bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’nden (NCTV) ülkede şube açan AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen ve hakkında SADAT’la birlikte “AKP’nin silahlanmış milis güçleri” olduğu yönünde iddialar bulunan Osmanlı Ocakları ile ilgili açıklama geldi.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre NCTV’nin açıkladığı raporda isim verilmeden “Aşırı milliyetçi paramiliter güçlere sahip bir Türk kurumun Hollanda’da şube açtığı” belirtilerek, bunun endişe verici bir gelişme olduğu vurgulandı.

Koordinatörlük, bu kurumun Hollanda’da, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine karşı yasadışı eylemlerde kullanılabileceği” uyarısını yaptı.

Hollanda medyası ise ismi verilmeyen bu organizasyonun AKP’ye yakınlığı ile bilinen Osmanlı Ocakları olduğunu duyurdu.

NCTV raporunda, organizasyonun, Hollanda’da şiddet olayına karıştığına dair herhangi bir bulgu bulunmadığı da kaydedildi.

  CHP’li Ağbaba: SADAT ve Osmanlı Ocakları, AKP'nin silahlanmış milis güçleri