Ana SayfaGüncel‘İnanç Özkeskin’in öldürüldüğü evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok’

‘İnanç Özkeskin’in öldürüldüğü evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok’

HABER MERKEZİ – Polisler tarafından yapılan baskında öldürülen İnanç Özkeskin’in vurulduğu evde yaptıkları incelemeleri paylaşan Özkeskin ailesinin avukatları, herhangi bir çatışma izine rastlamadıklarını söyledi.

İstanbul Kadıköy’de bir eve Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından düzenlenen baskında İnanç Özkeskin isimli bir kişi öldürülmüştü.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, baskının Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / Cephesi’ne (DHKP-C) yönelik olduğunu iddia etmiş ve baskında ‘çatışma çıktığını’ öne sürmüştü.

Özkeskin ailesinin avukatları ise baskının yaşandığı Kadıköy’deki eve gelerek incemelerde bulundu.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, Özgür Yılmaz ve kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, evde yaptıkları incelemede herhangi bir çatışma izine rastlamadıklarını söyledi.

‘Evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok’

dihaber’de yer alan habere göre avukat Günay Dağ, İnanç Özkeskin’in annesi Güneş Ayşe’nin vermiş olduğu bilgiye göre; evin kapısının koçbaşı ile kırıldığı sırada “durun kapıyı açıyorum” dediğini, buna rağmen kapının kırıldığını aktardı.

Dağ, kapının kırılmasıyla silah dipçiği ile birlikte özel harekat polislerinin ellerinde bulunan silahlar ile anneyi ittiği ardından 91 yaşındaki Alzhemier hastası babası Nevzat Özkeskin’i silah dipçiği ile darp ettiğini söyledi.

Olayın görgü tanıklarından olan annenin anlatımlarına dayandırdığı konuşmasında Dağ, “Polislerin ellerinde olası bir çatışmada kendilerini korumak için taşıdıkları kalkanları bırakarak ellerindeki uzun namlulu silahlar ile İnanç Özkeskin’in bulunduğu odaya gittiklerini ardından ise üç el ateş ettiklerini bize aktardı” dedi.

Dağ, dosyada gizlilik kararı olduğunu ve herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

O gün nöbetçi savcı ile görüştük, operasyondan bilgisi olmadığını bize söyledi. Eğer iddia ettikleri gibi çatışma olmuş olsaydı, ellerinde var olduğunu iddia ettikleri görüntüleri iddialarını güçlendirmek için gösterirlerdi. Evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok. Annenin anlatımına göre bir silah da yok. Yaşananlar gösteriyor ki ortada bir katliam var. Operasyonu yapan polis isimlerinin daha geçen gün ‘Özel Harekat Barışı Destekleme ve Koruma Misyonlarında Görev Yapan Personel’ olarak değiştirildi ve o personel İnanç Özkeskin’i katleden personeldir. Arkalarında siyasal iktidar var. Artık tüm devrimcileri, muhalifleri hedef alıyor. Hepimiz ölü ele geçirilecek kişiler haline dönmüş olduk.

Dağ’ın ardından konuşan Gökmen Yeşil de İnanç Özkeskin’in annesinin anlatımlarına göre silahlı çatışmanın bir yalan olduğunu söyledi.

Yeşil, “Elinde silah olsa bile polisin görevi öldürmek değildir. Ama en başından beri hüküm verilmiş ve katliama gelinmiş. Bunu Dilek Doğan’da gördük, Dilan Kortak’da gördük, Kürt illerinde gördük. ÇHD olarak davanın takipçisi olacağız” dedi.

Evden görüntüler

dihaber’in objektifine yansıyan fotoğraflarda çelik kapısının kırıldığı evin polislerce dağıtıldığı görülüyor. Yine kapı duvarının polislerce yıkıldığı ve Özkeskin’in kaldığı odada ise halılar üzerinde kan lekeleri olduğu gibi duruyor.

Öte yandan evde incelemelerde bulunan avukatların kaydettiği görüntüler Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından kamuoyu ile paylaşıldı: