Ana SayfaDünyaİngiltere Başbakanı May: Gerekirse özgürlükler kısıtlanabilir

İngiltere Başbakanı May: Gerekirse özgürlükler kısıtlanabilir

HABER MERKEZİ – Ülkedeki saldırılar sonrası İngiltere Başbakanı Theresa May, ‘terörle mücadelede radikal önlemlere başvurabileceklerini’ açıkladı. May bu kapsamda ‘gerekirse özgürlüklerin kısıtlanabileceğini’ söyledi.

İngiltere’de genel seçimlere bir gün kala, Başbakan Theresa May ‘terör ve aşırılıkla mücadelede insan haklarını teminat altına alın yasalardan taviz vermeye hazır olduğunu’ açıkladı.

Theresa May güvenlik makamlarının topladıkları bilgilerin adli kovuşturma için yeterli olmaması durumunda şüpheli şahısların hareket serbestliğinin kısıtlanabileceğini söyledi.

“İnsan haklarını düzenleyen yasalarımız engel teşkil ettiği takdirde engelleri kaldırmak için yasaları değiştiririz” diyen May, terör şüphelilerinin ifadelerini almak için gözaltında tutuldukları süreyi 14’ten 28 güne çıkarmayı planladıklarını da belirtti.

Corbyn’den tepki

Muhalefet lideri İşçi partili Jeremy Corbyn ise Başbakan May’in ‘terörle mücadele önlemleri’ ile ilgili sözlerini yanıtlarken, yasal değişiklik önerilerini dikkatle inceleyeceklerini belirtti.

Corbyn, “Uzun hapis cezaları vererek ve İngiltere’de medeni haklar kısıtlanarak terörist adaylarının ve intihar bombacılarının gözünün korkutulacağını sanmayın” dedi.

Genel seçim yarın

İngiltere’de yarın genel seçimler yapılacak.

Theresa May, Muhafazakâr Parti’nin anketleri açık arayla önde götürdüğü 18 Nisan’da erken genel seçim kararı almıştı.

İktidar partisi ile İşçi Partisi arasındaki 20 puanlık oy farkı ise tek puana kadar gerilemiş bulunuyor.