Ana SayfaDünyaİrlanda’nın ilk eşcinsel başbakanı Leo Varadkar

İrlanda’nın ilk eşcinsel başbakanı Leo Varadkar

HABER MERKEZİ – İrlanda’nın yeni başbakanı Leo Varadkar, ülkenin ilk eşcinsel başbakanı olma özelliğini taşıyor. Varadkar seçilmesinin ‘Cumhuriyette önyargının kalmadığı’ anlamına geldiğini söyledi.

İrlanda’da eski başbakanın istifasının ardından yerine Leo Varadkar getirildi.

Varadkar, İrlanda Meclisi üyeleri, senatörler, milletvekillerinden oluşan seçmen kurulu ile parti üyeleri ve yerel temsilcilerin oylarıyla seçildi.

Koalisyon hükümetinin en büyük partisi merkez sağ Fine Gael’in Genel Başkanlığını da yürütecek olan Varadkar İrlanda tarihinin ilk eşcinsel başbakanı oldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre politika hayatına girmeden önce aile hekimi olan 38 yaşındaki Varadkar aynı zamanda ülkenin en genç başbakanı unvanına da sahip olacak.

Oylama sonucundan ‘onur duyduğunu’ dile getiren Varadkar seçilmesini, “Eğer benim seçilmemin gösterdiği tek bir şey varsa, o da bu Cumhuriyette önyargının kalmadığıdır” sözleri ile değerlendirdi.

İrlandalı bir hemşire ile Hint bir doktorun çocuğu olarak dünyaya gelen Varadkar, “Babam 8000 kilometre seyahat edip ev kurmak için İrlanda’ya geldiğinde, oğlunun büyüyüp bu ülkenin lideri olacağı hayal bile etmemiştir” diye konuştu.