Ana SayfaKitapKadıköy Kitap Günleri’nde Avesta’ya ‘yer yok’: Yayınevi ‘Kitaplar inceleniyormuş’ diyor

Kadıköy Kitap Günleri’nde Avesta’ya ‘yer yok’: Yayınevi ‘Kitaplar inceleniyormuş’ diyor

HABER MERKEZİ – Avesta Yayınları’nın Haydarpaşa Garı’nda 3 Haziran’da başlayacak olan Kadıköy Kitap Günleri’ne katılım başvurusu ‘Yer yok’ denilerek reddedildi. Uzun bir süre başvurularına yanıt alamadıklarını söyleyen Avesta’dan Kıymet Koçkan, “Etkinlik organizatörlerinin katılıma kitapları inceledikten sonra karar verdiğini öğrendik” derken, konuyla ilgili Gazete Karınca’ya konuşan Kadıköy Belediyesi’nden bir yetkili ise değerlendirme sürecinde öncelikle etkinliğe geçen yıl katılan yayınevlerine öncelik verildiğini ve ‘ciddi bir yer sıkıntısı’ olduğunu söyledi.


Haber: PELİN ÖZKAPTAN


Avesta Yayınları, Haydarpaşa Garı’nda düzenlenecek 9. Kadıköy Kitap Günleri’ne katılım başvurularının reddedildiğini açıkladı.

Başvuru sürecini ve sonrasını Gazete Karınca’ya anlatan Avesta Yayınları’ndan Kıymet Koçkan, 3 – 11 Haziran arasında yapılacak olan etkinliğe başvurular başladığı tarihlerde başvurduklarını söyledi.

‘Bir süre başvurumuza yanıt gelmedi’

Başvurularına yanıt almak için belli bir süre beklediklerini belirten Koçkan, şöyle devam etti:

Kitap Günleri’ne katılmak için başvurumuzu yaptık. Bize cevaben, ‘Değerlendirme yapıp bilgi vereceğiz’ dediler. Uzun bir süre cevap gelmeyince belediyenin ilgili birimi ile tekrar iletişime geçtik. Bu kez de ‘Yerleştirmeler devam ediyor. Dönüş yapacağız’ yanıtını aldık.

‘Kitaplar incelendi ve ret yanıtı geldi’

Son olarak katılım taleplerinin reddedildiğini söyleyen Koçkan, kendilerine sunulan gerekçeyi ise şöyle anlattı:

Başvurumuzun reddedilmesine gerekçe olarak ‘yer yok’ denildi. Bize başka bir açıklama yapılmadı. Bu yıl ilk defa başvuru yapmıştık. Organizatörler, etkinlikte yer alacak yayınevlerinin kitapları inceleyip buna göre karar veriyormuş.

“Edebiyat ağırlıklı yayınlara yer veriyoruz”

Konuyla ilgili ulaştığımız Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Organizasyon Sorumlusu Ayça Erdoğan ise değerlendirme sürecinde öncelikle etkinliğe geçen yıl katılan yayınevlerine öncelik verildiğini söyledi.

Geçen yıl katılanlara yer verdik öncelikle. Ciddi bir yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden 100’e yakın yayınevi dışarda kaldı. Başka bir nedeni yok bu kararın.

Yayınevi seçiminde hangi kriterlerin dikkate alındığını sorduğumuz Erdoğan, “Edebiyat ağırlıklı yayınlara yer veriyoruz. Başka bir kriter yok. Politik bir ayrım yapmıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Previous post
Zaven Biberyan'ın 'Meteliksiz Âşıklar'ı raflarda
Next post
Barbaros Şansal'a 6 ay hapis cezası