Ana SayfaKadınKadın öğretmenler şikayetçi ama okul müdürünün mobbing ve tacizine soruşturma yok

Kadın öğretmenler şikayetçi ama okul müdürünün mobbing ve tacizine soruşturma yok

HABER MERKEZİ – Antalya Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nde görev yapan 11 kadın öğretmen, okul müdürü R.E. tarafından mobbinge maruz bırakıldı. Öğretmenler R.E. hakkında şikayette bulundu ancak okul müdürü hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı.

Antalya Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nde görevli 11 kadın öğretmen, okul müdürü R.E. tarafından sözlü cinsel taciz, hakaret ve mobbinge* maruz bırakıldı.

Bunun üzerine eğitimciler, 15 Mayıs tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrı ayrı şikâyet dilekçesi verdi.

Evrensel’de yer alan habere göre okul müdürü tarafından tacize maruz kaldığını söyleyen öğretmenlerden biri şikayet dilekçesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

Yeni göreve başladığım okulumda, okul müdürünün, bana müdür ve öğretmen ilişkisinin dışında davrandığını hissettim. Dışarıda alkol alıp eğlenmek gibi ahlaksız tekliflere maruz kaldım. Korktum dile getiremedim. Şiirler yazarak psikolojik tacizlerde bulundu. Vakitli vakitsiz telefon aramaları başladı. Tüm tekliflerini reddettiğim için bana cezai işlem olarak ders programımı her defasında berbat düzenledi. Okulda yeni olduğum için kimseyle paylaşamadım yaşadıklarımı. Fakat sonradan öğrendim ki diğer kadın öğretmen arkadaşlara da bana yaptığı baskı, taciz ve aşağılıkları yapıyormuş.

Okul müdürü R.E. hakkında şikayette bulunan başka bir öğretmen ise okula astığı sendika afişinin R.E. tarafından indirildiğini ve hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

Bu eğitimci, R.E’nin okulla ilgili uygulamalardaki aksaklıklara ilişkin hem sözlü hem de telefon mesajı yoluyla tehdit içerikli ifadeler kullandığını da ifade etti.

Ancak kadın öğretmenlerinin şikayetlerine rağmen R.E. hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı.

Şikayetçi öğretmenlerden biri soruşturmaya bakan müfettişin ‘herhangi bir işlem yapmaya gerek olmadığına karar verdiğini’ belirtti.

Şikayetleri sonuçsuz kalan kadın öğretmenler savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar.

 


Mobbing: Yıldırma amaçlı psikolojik şiddet, taciz, baskı.