Ana SayfaGüncelKadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı hakkında yeniden tutuklama kararı

Kadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı hakkında yeniden tutuklama kararı

HABER MERKEZİ – Mahkeme, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklanan ve ardından ‘uyku apnesi’ var denilerek tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı önce ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında tutuklanmış, ardından Adli Tıp yerine Özel Acıbadem Hastanesi’nin ‘uyku apnesi var’ raporuyla tahliye edilmişti.

Kavurmacı ve aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 84 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’n gönderilmiş, mahkeme iddianameyi eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etmişti.

Eksikliklerin giderilmesinin ardından iddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı’nın yeniden tutuklanmasına karar verdi.

‘Hastalığı sürekli bir tedaviyi zorunlu kılmıyor’

23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında şu ifadelere yerildi:

Sanığın Silivri Cezaevinde bulunduğu süre içinde Silivri Devlet Hastanesi’nden alınan 21 Mart tarihli raporda, Hapis cezasının infazı veya tutuklu tutuklu kalması mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediğini, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceğine, hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığına karar verildiği…

Tahliye gerekçe olan hastalık tedavi edilmiş

Kavurmacı’nın tahliye kararına gerekçe olarak gösterilen Acıbadem Hastanesi’nin 18 Nisan tarihli raporunun ise iç hastalıkları uzmanının görüşünü belirten bir yazı olduğu ve belirtilen sağlık sorunlarının bu tarihten önce yaşandığı ve sanığın tedavi edildiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kavurmacı’nın da arasında bulunduğu 83 işadamı hakkında  ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ev ve ofisinde yapılan aramalarda Gülen’e ait kitaplar ve Gülen imzalı bir plaket de bulunmuştu.

Topbaş, damadı için “17/25 Aralık’tan sonra bu ihanet şebekesiyle yollarını ayırdığını beyan etti” demişti