Ana SayfaGüncelKafka hikayesi değil: ‘Ev hapsi’ verilen ‘evsiz’ cezayı Kadıköy’deki boş bir arazide çekiyor

Kafka hikayesi değil: ‘Ev hapsi’ verilen ‘evsiz’ cezayı Kadıköy’deki boş bir arazide çekiyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da ‘ev hapsi’ cezası verilen Barış Alkan isimli bir kişi, kendisine verilen cezayı Kadıköy Söğütlüçeşme’de Metrobüs Durakları arkasında bulunan metal levhalarla çevrili boş bir arazide çekiyor.

31 yaşındaki Barış Alkan, 14 Nisan’da Kadıköy Söğütlüçeşme’de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Alkan, savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama talebini reddederken, Alkan için “konutu terk etmemek suretiyle Adli Kontrol Tedbiri uygulanmasına” karar verdi. Yani Alkan ‘ev hapsine’ çarptırıldı.

Ancak Alkan’ın bir evi, kayıtlı olduğu bir adresi yok. Sokakta yaşıyor. Yani bir ‘evsiz’. Mahkemenin adli kontrol tedbiri olarak verdiği “ev hapsi” cezasını ise evi olarak tanımlanan boş bir arazide çekiyor.

DHA’dan Özgür Altuncu ve Akın Çeliktaş’ın haberine göre Alkan, mahkeme tutanaklarına ev adresi olarak geçen, bir futbol sahasının yarı büyüklüğündeki açık alandan dışarıya adım atamıyor.

Mahkeme kararının uygulandığını polis denetliyor, Barış Alkan’ın bu alandan dışarı bir adım atmasına izin vermiyor.

Avukat Özer: Bu ceza nasıl uygulanacak?

Baro tarafından Barış Alkan’ı savunması için görevlendirilen Avukat Oktay Özer ise karar karşısında şaşkın.

Ev hapsi kararına itiraz eden Özer, “Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil. İtirazlarımı hem sözlü hem de sonradan yazılı bildirmeme rağmen, taleplerimiz reddedildi. Kişi dışarıda yatıyor. Herhangi bir konutu yok. Ama bu kişi hakkında bir ev hapsi kararı var. Bu nasıl uygulanacak” diye sordu.

Barış Alkan: Evim olmadığı halde yine ev hapsindeyim

Oysa Barış Alkan, mahkeme kararında adres bilgisi olarak yer alan Söğütlüçeşme Metrobüs Durakları arkasında bulunan metal levhalarla çevrili boş alanda cezasını çekmeye başladı bile.

Telefonuna el konulan Barış Alkan’a Sögütlüçeşme civarında onu tanıyan birileri aracılığıyla ulaşan DHA muhabirleri, Alkan’ın, kendisi gibi madde bağımlısı olan kişilerle birlikte sokakta yattığını belirtiyor.

Barış Alkan’ın Sögütlüçeşme Metrobüs istasyonu ve çevresine çıkması yasak.

Bölgede görev yapan polisler Alkan’ın bulunduğu yerden çıkmasına izin vermiyor.

Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan ise “Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam ‘suç’ diyorlar. Evim olmadığı halde yine ev hapsindeyim”diyor.




Önceki Haber
AB ülkelerinde mobil dolaşım ücretleri 'tarihe karıştı'
Sonraki Haber
99 gündür açlık grevindeler: Gülmen 46 kiloya düştü, nabzı düzensiz atıyor