Ana SayfaGüncelKatar tezkeresi Katar için değilmiş: ‘Türk askeri tüm Körfez’in güvenliği için orada’

Katar tezkeresi Katar için değilmiş: ‘Türk askeri tüm Körfez’in güvenliği için orada’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahreyn Dışişleri Bakanı ile görüşmesi sonrası konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’daki Türk askerlerinin, belirli bir ülkenin değil, “Körfez bölgesinin güvenliği için” orada bulunduğunu ifade etti.

Körfez’deki krizde Katar’la diplomatik ilişkilerini kesen ilk ülkelerden olan Bahreyn’in Dışişleri Bakanı, İstanbul’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

NTV, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan’ın, “Kriz Ramazan Bayramı’na kadar çözülmeli” dediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise “Katar krizinin barışçıl şekilde çözülmesi için çabalarımız devam edecek” dedi ve Katar’daki askeri üs ile ilgili de açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, Katar’daki Türk askerlerinin, belirli bir ülkenin değil, Körfez bölgesinin güvenliği için orada bulunduğunu da ifade etti.

Körfez krizi ve Katar tezkeresi

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle hafta  başında tüm diplomatik ilişkileri kesmişti. Bu dört ülkenin ardından sırasıyla Yemen, Libya, Maldivler, Mauritius, Moritanya, Komorlar Ürdün, Senegal ve Nijer de de ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

Krizin yankılarının sürdüğü esnada ise Türkiye Katar’da bulunan Türk üssüne asker gönderilmesine izin veren kanun tasarısını ‘jet hızıyla’ TBMM’de onaylayarak kabul etmişti.