Ana SayfaGüncelKemalbay: ‘Adalet Yürüyüşü’ geç kalmış ama değerli bir adım

Kemalbay: ‘Adalet Yürüyüşü’ geç kalmış ama değerli bir adım

HABER MERKEZİ – Partisinin iftar yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin “Adalet herkes için istenirse güzeldir” yorumunu yaptı. Kemalbay yürüyüşü, ‘geç kalmış ama değerli bir adım olarak’ değerlendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü Okmeydanıda iftar yemeği düzenledi.

Yemeğe katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan ve Celal Doğan da yer aldı.

“HDP’li belediye başkanları demokratik mücadelenin neferidir”

HDP’li Celal Doğan, Kürt illerinde belediyelere atanan kayyumlara ve cezaevlerine gönderilen belediye başkanlarının durumlarına ilişkin şunları söyledi:

HDP’li belediye başkanları demokratik mücadelenin neferleridir. Kendilerine hırsız diyenler bilsin ki, halkın tek bir kuruşunu bile üstüne almış değil. Onlar belediye başkanlarımızı kendileri gibi sanıyor. Yıllardır Türkiye’de bir demokrasi tiyatrosu oynanıyor.

“Önümüz Türkiye egemen güçleri tarafından kesiliyor”

“Bizler özgürlükler için mücadele edenleriz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da “Birbirimizin hakları için mücadele ediyoruz. Buna rağmen bu gün önümüz Türkiye egemen güçleri tarafından kesiliyor” diye konuştu.

Kemalbay, partisinin yok sayılmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Bizim Türkiye’de gerçek bir rol oynamamız, geleceği için umut olmamız bu baskıların nedenini oluşturuyor. Her şeye rağmen bu duruşumuzu koruyoruz. Türkiye halklarının geleceği için bu ısrarlı mücadeleyi geleceğe taşımak sorumluluğumuzdur.

Bu güne kadar AKP-Saray politikaları bize şunu gösterdi. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bizler şimdi bir darbeler silsilesini yaşıyoruz. Biz darbe sürecine karşı mücadele ediyoruz. Şimdi bu yaşadıklarımızdan sonra toplum da ‘artık yeter’ diyor. Yaşananlara karşı halklarımızın direnci sürüyor.

“Adalet herkes için istenirse güzeldir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü de değerlendiren Kemalbay, geç kalmış ama değerli bir adım olarak niteledi.

Kemalbay, son olarak şunları söyledi:

Bu gün bu mücadeleye Adalet Yürüyüşü ile katkı sağlamaya başladılar. Adalet herkes için istenirse güzeldir. Suyun mermeri delme gücü miktarında değil sabrındadır. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.


Kaynak: dihaber