Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün ilk gününü tamamladı: ‘Şenlik havası içinde yürüyüşümüzü yaptık’

Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün ilk gününü tamamladı: ‘Şenlik havası içinde yürüyüşümüzü yaptık’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ne başladığı Güvenpark’ta yaptığı açıklamada “Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Adaleti isteyen herkes yürüyüşe destek vermek zorundadır” dedi. ‘Adalet Yürüyüşü’nün ilk gününü tamamlayan Kılıçdaroğlu, “Aslında adalet arıyoruz, endişeli değiliz. Bir şenlik havası bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık” dedi. Gazete Karınca’ya yürüyüşün ilk gününü değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise geçtikleri yerlerde iyi tepkiler aldıklarını söyledi.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başlatacağım” dediği ‘Adalet Yürüyüşü’nün startı verildi.

Ankara Güvenpark’tan başlatılan yürüyüş saat 11.00’de, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında ve birçok insanın katılımıyla başladı.

CHP lideri, “Adalet” yazılı döviz ile geldiği Güvenpark’ta yaptığı açıklamada “Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

‘Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde birlikte beraber barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. ‘Bıçak kemiğe dayandı artık yeter’ diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz.

Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes yürüyüşe destek vermek zorundadır.

Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet adalet adalet… Bu soylu kavramın anlamını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Herkesin siyasal görüşüne saygılıyız. Ama herkes ama herkes yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorundadır.

Bütün dünya duysun; biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Dikta istemiyoruz. Kendi ülkemizde demokrasi özgürlük istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler için memurlar için herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz.

Yürüyüşün ilk günü tamamlandı: ‘Adalet arıyoruz, endişeli değiliz’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün ilk gününü tamamladı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Eryaman’da bulunan hipodromda ilk geceyi geçirecek. Kılıçdaroğlu burada çadırda kalacak.

İlk günü tamamlayan Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

Demokrasiyi dünyaya anlatamazlar dünyada bilinen bir gerçek Türkiye’de demokrasi yok. Bu yürüyüşümüzü uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde verdiklerini söylediler. Bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Elbette bu yürüyüşümüz bir şenlik. Aslında adalet arıyoruz, endişeli değiliz. Bir şenlik havası bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Akşam burada konaklayacağız. Arkadaşlar fıkra anlatacaklar öyküler anlatacaklar şenlikli bir akşam olacak ben de arkadaşlarımla beraber olacağım.

CHP lideri yarın sabah ise Bolu yolunda, yürüyüşüne devam edecek.

Ankara’dan, Berberoğlu’nun tutuklanarak konulduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar olan yürüyüş mesafesi yaklaşık 430 kilometre.

CHP’liler yaklaşık 430 kilometrelik yürüyüş boyunca her 20 kilometrede bir durup konaklayacak. Yürüyüşün yaklaşık 3 hafta sürmesi bekleniyor.

CHP’li Şeker: Geçtiğimiz yerlerden iyi tepkiler aldık

Yürüyüşün ilk gününü değerlendiren Gazete Karınca’ya değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, geçtikleri yerlerde iyi tepkiler aldıklarını ve vatandaşların kendilerine desteklerini ilettiğini belirtti.

Türkiye’de adalet anlayışının çürüdüğünü ve adaletin yeniden kurumsallaşması için yürüyüşe başladıklarını belirten Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü:

Adalet, reisin iki dudağı arasına indirgendi. Böyle bir sistemin adı devlet olamaz, böyle bir adalet anlayışı olamaz. Her istediklerini örgüt üyesi olmadan örgüte yardımcı olmak tanımına sokarak tutukluyorlar ve kendi hakimleri aracılığı ile de bu cezaların verilmesini sağlıyorlar. Cezaları vermeyen hakimler ise görevlerinden alınıyor, adaletin bu biçimde sağlanması mümkün değildir. Adaletin çürüdüğü yerde devlet çürüyor ve devlet çürüdüğü yerde de kimsenin devlete saygısı kalmayacak. Adaletin yeniden kurumsallaşması için böylesi bir karar aldık ve bugün bu yürüyüşü başlattık. 22 kilometre kadar bir yol yürüdük ve yarın da yürüyüşümüz devam edecek.

Geçtiğimiz yerlerden alkışlarla ve sloganlar ile yoğun bir destek gördük. İş yerlerinin önlerinden geçtiğimizde kalabalık gruplar bizlere yoğun ilgi gösterdiler. Özel bir provokasyon girişimi oldu, ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi ile bu da önlenmiş oldu. Önümüzdeki duraklarda, adaletin rehin alınması nedeni ile sorunlar yaşayan insanlar bizlere ve genel başkanımıza eşlik edecekler. Böylelikle de yaşanan tüm adaletsizlikleri kamuoyunun gözleri önüne sermiş olacağız.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın devam eden açlık grevlerinin de yarın itibari ile 100. gününe gireceğini hatırlatan Ali Şeker, şunları kaydetti:

Nuriye ve Semih’in özgürlükleri adalet ve işlerini istedikleri için ellerinden alındı. Adalet talebini, Nuriye ve Semih’i Sincan Cezaevi’ne kapatarak unutturamadılar. Bütün dünya yapılan zulmü, haksız yere işten çıkarmaları, barış talep ettikleri için cezalandırılan akademisyenleri görüyor ve bundan sonra daha fazla görecek.

CHP İstanbul’da ‘Adalet Nöbeti’ başlattı

Öte yandan CHP, birçok ilde farklı eylemler de düzenliyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan yürüyüşe başladığı saatlerde İstanbul’daki Maçka Demokrasi Parkı’nda ‘adalet nöbeti’ne başladı.

Parkın etrafında üzerinde “Adalet” yazan pankartlar asılırken yurttaşlar polis tarafından yapılan aramanın ardından alana alındı.

Alana, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de geldi.

Nöbetin, Berberoğlu’nun tahliye edileceği güne dek devam etmesi bekleniyor.