Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘yargı’ yanıtı: Biz o tehditlere pabuç bırakmayız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘yargı’ yanıtı: Biz o tehditlere pabuç bırakmayız

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin, “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Tehdit ediyor, biz o tehditlere pabuç bırakmayız. Bu ülkeye adalet gelecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin başka vekillerin de yargılanabileceği sinyalini vererek “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” sözlerine yanıt verdi.

Tele1’de canlı yayına bağlanan Kılıçdaroğlu, “Tehdit ediyor, biz o tehditlere pabuç bırakmayız. AKP’nin Genel Başkanı tehdit edebilir şantaj uygulayabilir. Biz onlara pabuç bırakmayız. İnandığımız yolda kararlılıkla yolumuza devam ederiz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek” diye konuştu.

“Biz bütün mağdurların haklarını savunmak zorundayız”

Kılıçdaroğlu devamla şunları kaydetti:

Şu anda 150’nin üstünde gazeteci hapiste, işverenler korkudan ses çıkaramıyor, işçiler üzerinde baskı var, adalet kavramı o kadar güçlü ki işçinin de adalete ihtiyacı var işverenin de. Dolayısıyla Sayın Berberoğlu’nun 25 yıla mahkum edilmesi bardağı taşıran damla oldu. Biz bütün kesimlerin, mağdurların haklarını savunmak zorundayız. Onların yanında olmak zorundayız. Eline silah dahi almamış asker eğer bugün hapishanedeyse bunun hakkını savunmamız lazım, o nedenle adalet dedik.

Önümüzdeki günlerde önemli bir toplumsal birlikteliği sağlamış olacağız. Toplumun her kesimine mesajımızı veriyoruz.