Ana SayfaDünyaKırmızı pelerinli kadınlar kürtaj yasağına karşı hükümet binasını işgal etti

Kırmızı pelerinli kadınlar kürtaj yasağına karşı hükümet binasını işgal etti

HABER MERKEZİ – ABD’de uzun kırmızı pelerin giyip beyaz boneler takan kadınlar kürtajın yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için hükümet binasını işgal etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Başkan Donald Trump tarafından gündeme getirilen kürtajın yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını kadınlar yaratıcı yöntemleri ile protesto etti.

Ünlü yazar Margaret Atwood’un distopik feminist klasiği ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ kitabından ilham alan kadınlar uzun kırmızı pelerin giyip ve beyaz boneler takarak Ohio hükümet binasını işgal etti.

13 Haziran 2017 Salı günü hükümet binasına giren kadınlar, tasarının görüşülmeye başlamasını beklerken bakışlarını yere dikip sabit bir şekilde bekledi.

Kadınlar ardından Senato’nun, gebeliğin üç ile altı ayı arasında (yani ikinci üç ayda, ya da 2. trimester’de) en sık uygulanan kürtaj yöntemi olan genişletme ve vakumlamayı yasaklamaya dair 145. yasa önergesini protesto etti.

Genişletme ve vakumlama, ikinci üç ayda kullanılan güvenli bir kürtaj yöntemi olarak ifade ediliyor.

Guttmacher Enstitüsü, bu yöntemi yasaklamanın kürtaj hizmetine zamanında ulaşmak söz konusu olduğunda zaten dezavantajlı durumda bulunan kadınları orantısız olarak daha fazla etkileyeceğini belirtiyor.


Kaynak: Çatlak Zemin