Ana SayfaBilim ve TeknolojiKış Uykusu Hipotezi: Uzaylılar dijital yaşam formlarına evrildi, evrenin soğumasını bekliyor

Kış Uykusu Hipotezi: Uzaylılar dijital yaşam formlarına evrildi, evrenin soğumasını bekliyor

HABER MERKEZİ – Trilyonlarca yaşanılabilir gezegenin bulunduğu evrende ‘uzaylıların bizimle neden iletişime geçmedikleri’ konusu uzun süredir mercek altında. Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının konu ile ilgili geliştirdiği ‘Aestivation (Kış Uykusu) Hipotezi’ne göre dijital varlıklara evrilen uzaylı yaşam formları, daha verimli çalışabilmek için evren daha düşük sıcaklıklara gelene kadar uykuda bekliyor.

Çeviri: EZGİ GÜL


Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, yeni yayınladıkları ‘Aestivation (Kış Uykusu) Hipotezi’yle uzaylı yaşam formlarının dijital varlıklara evrildiğini öne sürdü.

Dailymail’in haberine göre bilim insanları uzaylıların aynı dünyada kullandığımız hızlı makineler gibi soğuk şartlarda verimli olabileceklerinden evrenin soğumasını beklediğini belirtiyor.

Uzaylılar daha zeki olabilmek için dijital formlara evrildiler

Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarına göre uzaylılar daha zeki olabilmek için dijital formlara büründü.

Gelişmiş ve hızlı bilgisayarların, günümüz dünyasında da düşük sıcaklıklarda daha verimli çalıştığı biliniyor. Bunun sebebi de makinelerin çalıştığı sırada soğutulmaları için çok fazla enerji harcanması gerekmesi.

Bilim insanlarına göre bilgiye erişim sürecini hızlandırmak,  ölüm ve hastalıklar konusunda daha korunaklı olmak amacıyla dijital forma geçen uzaylılar bu yüzden ortaya çıkmak, iletişime geçmek için evrenin soğumasını bekliyor.

Neden bizimle irtibata geçmediler?

Evrende milyarlarca galaksi, galaksilerin hepsinin trilyonlarca yıldızı var. Bu da demek oluyor ki evrende trilyonlarca yaşanabilir gezegen var.

Peki eğer ‘dünya’lar bu kadar çoksa ve dünyamızdaki yaşam bu kadar elverişliyse, neden zeki yaşam formlarından hiçbir sinyal almadık?

Kış Uykusu Hipotezi’ne göre bunun sebebi uzaylıların birçok avantaj elde edebilmek için geçtikleri dijital makine formunun daha efektif olabilmesi için uygun sıcaklığı beklemesi.

Kış Uykusu Hipotezi

Araştırmaya katılan bilim insanlarından Anders Sanberg “Eğer bir medeniyet ‘dijital aktiviteleri’ maksimize etmek istiyorsa, uzak gelecekte evrenin sıcaklığı azalana kadar bekliyor olması rasyonel görünüyor” diyor.

Anders Sanberg ‘Kış Uykusu Hipotezi’ hakkında şunları söylüyor:

Bu yüzden ‘Kış Uykusu Hipotezi’ni ortaya attık. Uzaylı medeniyetlerin aktivitelerini gözlemleyemiyor oluşumuz, zeki dijital yaşam formları gelecek kozmik çağlar için uykuda beklediği için olabilir. Bizden daha önde olan bir medeniyet evrenin büyük bir kısmını keşfetmiş, varolan doğa ile yapabileceği her şeyi yapmış, şimdi başka ‘kültürel’ işlere yönelmiş olabilir.

Sandberg. “Bu işler ‘bilgi işleme’ gibi düşünülebilir” diyor.

Kış uykusundan kalkmak için ideal zaman

Evrenin şu anki geri alan ışınımı sıfırın üstünde 3 Kelvin.

Evren, milyonlarca yıl içerisinde genişledikçe ve yıldızlar öldükçe sıcaklığın mutlak 0 Kelvin’e düşeceği düşünülüyor.

Bu da bilim insanlarına göre uzaylıların kış uykusundan kalkmaları için ideal zaman olacak.